Nyååååååår

Idag får Magic vila sig, nyårsvila höhö. Frozzy också såklart, han haltar fortfarande :'/ Ååååh.. Varför måste det hända sådana saker?
 
Ikväll eller ja i eftermiddag eller vad det nu blir åker vi till Hanna och hennes mamma och firar nyår där. Kommer nog inte blogga någonting, men bloggar mer imorgon då. 
 
Om vi inte syns innan 2013.... HA DET BÄST IKVÄLL! Gott nytt år på er ♥

2012

Jag skulle skriva ett inlägg om varenda månad detta år, men det är nog långtråkigt att läsa ändå och jag är för lat för att skriva det så vi kör på höjdpunkter detta året istället. 
 
Höjdpunkterna är inte i månadsordning utan jag byter nog hejvilt. 
 
 
 
21 juni. Åkte iväg på banhoppningsträning på Kil, hoppade 90 och 1 m bland stor hästarna. Magic var världens finaste över hinderna just då, hoppade så fint över LA hinderna. Sådär vill jag att hon ska vara varje tävling.. 
 
 
27 juni. Min älskade Peppi skulle säljas och detta var sista gången jag red honom. Älskade gubben, saknar dig så <3 
 
 
 http://www.youtube.com/watch?v=sKLW4W2ixa8&list=UUYrEnrIhgIpZO1xnPoACGHw&index=29
24 juli. Fick hem istället en jättefin valack vid namn San Diego. Han passade mig som handen i handsken och jag tror vi båda hade blivit riktigt farliga om han bara hade lusten kvar att tävla. Men han har blivit pressad och ägarna till honom visste inte riktigt vad dom skulle göra så de undrade om jag ville låna honom att tävla då han inte ville tävla med dom. Men nej, det gick inte. Men gud vilken kapacitet Diego hade... 
 
 
6 maj. Åkte iväg ända till Lilla Edet för att tävla Sveland Cup b.l.a. Gick inte jättebra i LC:n så laddade om och i LB:n gav vi allt och blev 3:a i Sveland Cup av 50 C-ponnys! 
 
 
 
17 oktober. Denna dagen då himlen fick ännu en stjärna, men den största och klaraste av dom alla <3 Underbara Domino Z, ponnyn som jag hann äga i 5 år. Han lärde mig allt, han är en riktig kämpe och även om han inte var den piggaste hästen på tävlingarna, var han alltid där för mig även om vi inte vann varenda tävling. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=1YYhbd9HHms&list=UUYrEnrIhgIpZO1xnPoACGHw
 
21 oktober. Var iväg bortanför Halmstad och provred Mr Frozzy. Var fast vid denna ponnyn, och nu står han hemma i stallet ♥ 
 
24 november. Frozzy kom hem till oss ♥
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=tCj6brNJfwI&list=UUYrEnrIhgIpZO1xnPoACGHw
 
14 oktober. Arvika Ridklubb vann hela Div 2. Fick 2 grymma rundor med världens bästa häst och var allmänt glad på allting. Perfekt!
 
 
17 november. Min tränare Caroline kom hem till oss med sin döläckra hingst som jag fick provrida. Han var verkligen fin att rida och nästa år blir det tävling för oss, spännande!
 
Här kan du hitta filmen!
 
22 september. Tävling i Säffle och Magic gick som en klocka även denna tävlingen. Plockade bort både sporrar och spö och satte dit ett fullcheek istället för babypelhamet. Visade sig vara en mycket bra lösning för vi vann LB:n över både C och D-ponnys, underbara Magic!
 
 
12 augusti. Första tävlingen på 2 månader efter en galla hela sommaren. Inledde det med en fjärdeplats i LB:n dubbelnolla och tyvärr en uteslutning i LA:n. Men annars var hon väldigt fin, men det blev missförstånd i LA:n.
 
 
18-20 maj. Aldrig att jag glömmer Ölandshoppet. Minne för livet. Magic har nog aldrig gått bättre, vi tog med oss hem två vinster och en fjärdeplacering av 5 klasser. Nollade vår andra LA och livet lekte ♥
 
 
14 januari. Årets första banhoppningsträning och ni anar nog inte hur fin Magic var. Hoppade 80, 90 och 1 m och alla 3 nollade hon. Fina häst! Hoppade även Peppi då som var en liten surgubbe.. 
 
Några bilder från året som gått. 
 
Maj. 
 
Maj. 
 
Maj.
 
Maj, Öland. 
 
Maj, Öland.
 
Maj, Svelandcup.
 
Juni, Träningsläger för Eva på Arvika. 
 
Denna glassen var mitt beroende under hela sommaren.
 
Juni. 
 
Augusti, utbyggnad av paddocken och ombyggnad av hagar!
 
December. 
 
Juuuuul 2012. 
 
OCH SIST AV ALLT.... 
 
2013 ska bli mitt och hästarnas år! Sådetså. 
 
 
 
 
 

Wiiiinter

Haha känner att det blev många bilder på Pärlan men Diza stod mest och åt på grenen ;)

My prince

Frozzy var inte på fotohumör igår, var mest sur. Haha han gillar inte att inte bli riden :/

Yeah, you are my angel

Dagens ridpass.

Red henne i en hage full av snö då resten av allting ink. paddocken var svinhalt. Visst hon har brodd men ville inte riskera någonting så körde på lite pulsning och det var så roligt tyckte Magic :)
Red ganska kravlöst, men vi hade mest roligt. 
 
Sedan red jag Cillton också, min lillasysters häst. Kul att rida B-ponny kan jag säga er! Vi körde ett dressyrpass och hon var riktigt fin i galoppen. I traven blev hon lite sur när jag kom åt henne. 
 
Lägger upp bilderna på Magic från idag lite senare.
 
Sen när jag kom hem bakade jag hallongrottor och gjorde lyxshake, här är vi nyttiga jao. 
Bästa låten är på också. Imorgon är det nyår, inget speciellt liksom. Skönt med en nystart dock :) 
 
Har suttit och skrivit på ett inlägg som kommer upp imorgon också, en sammanfattning av detta året. Ska finslipa lite på det nu, sedan är det nog klart för er att läsas, detta året har varit som sagt en berg och dalbana, mycket beslut har tagits. Både roliga och tråkiga. But that's life, eller? Jag har inte ändrat mig som person detta året, jag är alltid mig själv men jag har mognat däremot. Börjat skriva lite mer åsikter och sådant. 

Musik.

Utan musik vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Lyssnar på musik nästintill hela tiden!
 
Svårt att välja ut mina favoritlåtar, men annars kan ni lyssna på min spotifylista. --> http://open.spotify.com/user/1132635346/playlist/2Q2nmx5DpJN0ymQmzADIP2
 
 
 
 
 
 
BÖRJA VID 1.00, det är bara tråkigt intro den första minuten. 
SPOTIFY VERSIONEN ÄR BÄTTRE, så klicka er in här istället om ni har spotify:
Tiësto & Wolfgang Gartner feat. Luciana – We Own The Night - Radio Edit
 
 
 
De 2 sista tröttnar jag ALDRIG PÅ !
 
Vilken är din favoritlåt? Tell me :)
 

Nya skal

Wie, fick dessa skal idag, taaack!
Det sista glittrar jättemycket, är från Glitter också.. haha världens sämsta humor

Dagens ridpass

Först red jag med Amanda (lillasyster) och Cillton lite. Haha vi lekte följa john och Magic var dock väldigt pigg när jag skulle inte skulle hålla i tyglarna osv. Men det gick bra!
 
Sedan galopperade jag på volter, gjorde galoppombyten och ökade och minskade. Hon var väldigt bockig idag, speciellt i galoppombyterna. Fast det gör hon ju alltid i galoppombyterna, bockar alltså. 
 
Sedan travade jag av en ganska lång stund och fick ner henne i en lång, låg form. Passar bättre henne eftersom hon inte tycker om att gå med huvudet nere. Hon var väldigt fin på slutet. 
Frozzy blir varken bättre eller sämre, det bara står still. Han haltar inte i skritten, men i traven. :/ Vi ska åka in till ATG kliniken nästa vecka och kolla. Tråkigt att han inte kan sättas igång som vanligt nu...
 
Men när jag kom hem gjorde jag en lyxshake, bara för jag älskar Max's lyxshake så himla mycket. Dock slog nog deras blåbärs lyxshake min hallon lyxshake, men whatever, sparade typ 40 kr ju ;)
 
 

Svar :)

Mountain Horse Supreme High Rider heter de :)
Ja, visst är dom! Stilrena, sköna och väldigt snygga.

Så glad!

Tack så himla mycket och det känns så bra när någon säger det. Shit vad vi kämpat men nu står vi här nästan vid målet och det känns så bra. Tacktack! 
 
Stolt över våran resa, så är det och ibland som svensk måste man få ur sig det och säga att man är STOLT över något. ♥
 
2010:
 
 
2012 ♥
 
 
 
 

To the stable

Nu sticker jag till stallet! Får se vad vi hittar på idag. 

Träningen i onsdags

Träningen i onsdags gick verkligen inge bra till en början, men på slutet när jag red henne i  låg form släppte allting! Så fin var hon :)

Goodmorning

Idag har jag inga större planer som sagt. Ska väl rida Magic, blir nog antingen i paddocken eller någon annanstans. 
 
Frozzy har blivit bättre av dom få travsteg jag hann se igår i hagen, men han haltade inte så mycket och verkar vara på bättringsvägen iallafall, kanske det blir Eva träning iallafall! Man får hoppas ;)
 

Godnattis

Imorgon blir det nog att jag fotar lite, sen ska jag rida. Men jag har inga större planer för morgondagen, godnatt. 

Ny iPhone

Yay idag åkte vi in till 3butiken på Bergvik och köpte en ny iPhone 4. Blev en vit denna gången, den kommer hem på tisdag eller onsdag trodde dom, längtar så!
 
Helt otroligt förresten att jag klarat mig utan mobil i mer än en vecka, 2 veckor på onsdag. Stoooolt. 

my neeew darling. 
 

Älskade Lisa

Inatt somnade mammas faster Lisa in, frisk och kry som en 83-åring. Kan inte fatta att hon är borta, därav uppdateringen idag. Ha det bra i himlen!

Staaaan

Är i stan nu, sen direkt efter det blir det intagning av hästar

na och sen ikväll bloggar jag, chao!

I know my friends

Jag vet att min blogg är dötrist just nu, det KOMMER bli bättre jag lovar. Men inte nu, men jag lovar att så snart som möjligt kommer jag lägga ner mer tid på bloggen. 
 
Håll ut, sålänge får ni nöja er med vanliga vardagsinlägg utan mina åsikter och sånt där. 

Dagens ridpass

Red en bit på vägen till ett fält som var typ 1 m snö. Nej men typ 80-85 cm iallafall. Valde att inte rida där alls längre då hon verkligen fick pulsa, typ red där 4 min eller nått. Galopperade då. Annars så galopperade jag mest på vägen fram och tillbaks. Hon var så fin idag, lång och låg i formen utan att jag behövde sitta och lösgöra henne i en halvtimme innan. 
 
 
Efter stallet följde Issa med hem och vi körde Just Dance 4, hahahah kuligt var det iallafall! 
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Imorgon ska vi åka in till en 3 butik och fixa saker. Men ja, vi hörs nog imorgon. 
 
 

Stalleeeet

Sticker till stallet nu, ska rida på vägen till ett fält på Magic. Frozzy haltade idag med i traven, men vi tror att det är bara en sträckning. Hoppas det :)
 
Annars blir det mer fix i stallet, borsta Frozzy och så. 

Seriiiiöst

 
Sverige spårar ur!
 

Godmorgon

Hejhej.. 
 
Planerna för idag är väl att rida Magic, kanske rider på vägen eller nått. Vi får se. Frozzy får vila eftersom han visade hälta igår i traven men inte skritten.
 

haha lite kul bara

Lite kul om mitt instagram konto. Jag tror jag gillar filter.
 
 

Clara Henry

Clara Henry, hon är så himla cool, kan både sjunga och har humor. Hahaah, okej väldigt djup text men ja. 
 
 

Det går bra nu kompis.

Varför måste jag ha jämt så himla otur? Varför kan oturen inte bara lämna mig ifred? Låta mig bara vara där. 
Jag är ett typiskt exempel på en sån som har otur, känner på mig för att det är för jag går under stegar ;)
 
Nej, men jag är inte sån, men ändå så har jag jämt otur. Okej, finns vissa gånger jag kan ha tur på också, men det känns som bara dåliga saker fylls på mer och mer i mitt huvud tills det sprängs. 
 
Frozzy är halt, så himla typiskt. Vill bara att allt dåligt ska försvinna och låta mig vara. 
 
fml. 
 

Spooks jackan

Glömde visa hur jackan jag fick igår såg ut på någon, så tar produktbilden. 
Älskar den! Åker inte upp när man rider och är lagom varm, kanske inte något för de som har 20 minus men helt klart ett bra jacktips. 
 
 
 

Svaar!

Från Lova
 
Ursnygga saker! ;) har bara en fråga: vilken storlek har du på dina jw byxor? Vill köpa såna men vet ej vilken storlek och jag tror att du är ungefär samma :) skulle vara jöttesnällt om du svara! :)

Tack!
 
Jag har storlek 34 på alla förutom de blåa som jag har 32 på men dom är liiite försmå men dom passar. :) 
Ännu en julbild. 

Christmas 2012

Nu blir det bloggning

Förlåt så jättemycket för uppdateringen, men har varken haft tid eller lust att blogga idag. Men statistiken har varit väldigt på topp, högre än vad den brukar vara trots min dåliga uppdatering, haha! o.o
 
Men imorse red jag båda hästarna. Båda 2 fick gå ett pulsande pass i snön runt banan idag. Magic frustade och tyckte det var huuuuur kul som helst att galoppera i snön och Frozzy med.
 
Imorgon kommer Caroline hit och det blir dressyrträning med båda, behövs nog nu efter denna vilan. Hoppas på att Magic och Frozzy är på humör ;) 
 
Vad som händer annars är väl att jag väntar på segaste polisen (ja jag vet att de har annat att göra också) som ska utreda mobilstölden, jag kommer inte få tillbaks min iphone iaf. Men så fort vi får polisrapport så skickar vi in det till försäkringsbolaget och ser om vi får ut några pengar. Hoppas hoppas! Hoppas jag får en innan januari är slut iallafall :/
 
 
 
 

Hos mormor och morfar

Red förut båda 2, gick bra! Skriver mer sen..

Julklappar

 
  • JW Ridbyxor
  • Schockemöhle softshell ridtäcke
  • Fleecetäcke från Jacson
  • Grimma
  • Ett par till stigbygelpåsar till Frozzys sadel
  • Världens mysigaste tröja från Mountain horse, seriöst denna kommer jag bo i!
  •  Dyon tyglar
Spooks jacka ♥ ♥ ♥
  • Typ ihopfällbar hink
  • 3 grimmor till
  • Fodrade converse ♥
  • Underställ från Mountain Horse
  • Presenter från Emma :)
  • Termos
  • 1800 kr
  • Sen lite mer småsaker!
  • 2 jättesöta teckningar från Tilde
Jättenöjd med presenterna, tack alla ! ♥
 

Christmas



God Jul!

God Jul mina fina läsare. Ha en riktigt bra jul, det ska jag ha iallafall med familj och släkten ♥
Men först ska jag pussa mina hästar riktigt mycket och de ska få massa godis!
 
 
 
 
MEN.... GOD JUL! 

GODNATT!

Nu ska jag sova, julafton är det idag. Men först ska jag sova!
 
God jul ♥
gimpskills, en av anledningarna varför jag aldrig sökte till bildklass..

Snor alexandras blogg lite..

Hej!!
Jag tänkte sno Alexandras blogg lite!!  För hon ville det så då gör jag de!!
Jag heter Hanna och är 12 år. Jag har två hästar en D-ponny och en shetlandsponny! Jag bor på en gård och har hästarna utanför dörren iprincip.
 
D-ponnyn heter Pira och är ett sto f*199. Pira och jag har inte kommit ut på några tävlingar än, men är på god väg! Pira är en väldigt speciell häst i hoppningen, man får verkligen ingenting gratis. Hon är väldigt känslig och nästan det minsta lilla så stannar hon. Vilket jag har haft endel problem med. Men när jag gör rätt så hoppar hon, och då gör hon det jätte bra. Så vi ska enligt planerna starta till våren vilket som ska bli jätte kul!
Shetlandsponnynheter Ior och är en valack f*2005. Han är verkligen speciell med stort S! Han bockar och bockar och kan vara en utav anledningarna till att jag har min första ponny kvar fortfarande haha! Tyvärr har vi inte kunnat sälja honom då han bockar av stora som små (förutom mig för jag har kommit på hur jag ska hålla mig kvar) och har solexem. Så vi vet inte vad vi ska göra. Men det är bra, för då har vi sällskap till Pira. Haha! Men just nu är det en liten tjej som heter Sanna som rider på honom. Hon är riktigt duktig! Visst hon har åkt av några gånger, men hon klarar av honom riktigt bra!
 
Kolla gärna in min blogg! ----> http://ponniebruden.blogg.se/

Ingen blogglust

Tyvärr har jag ingen blogglust. Kanske bloggar mer sen :)
Ska försöka skriva ihop ett stort inlägg om hela 2012, kommer bli otroligt svårt. Hänt massa, både bra och dåliga saker. 2012 avslutas inte glatt iallafall, hoppas 2013 blir bättre. 

I'm Fantastic

 
 

Dagens ridpass

Red han barbacka i paddocken. Haha kanske inte direkt skönaste hästen jag suttit på barbacka. I galoppen fick jag inte stopp på honom, så ett mindre lyckat pass kanske, men lika söt häst :') 
Började med att skritta fram på vägen, sedan travade jag även där och galoppera på vägen. (Det är snötäckt) Mötte bara 3 bilar tror jag när jag skrittade, sedan inget mer. Red inte så långt bort på vägen. Sedan fick hon sträcka ut sig på banan. Dock kanske det var ett misstag då hon blev hundra gånger piggare efteråt och vägrade trava, haha.. 

Frozzy igår

 

Saturday

Snart jul, wie!
 
Men iallafall, har film från igår när jag red båda. Men fixar nog filmen ikväll. För snart ska jag och Amanda till stallet, rider båda små hästisarna idag. Sedan ska vi till mormor & morfar och pynta granen, man växer aldrig ifrån det! Vi firar alltid jul hos dom med all resten av släkten. 
 

Julbord

Nyss kommit hem från stallet. 
Red han i en snötäckt hage så han fick pulsa ordentligt. Han tyckte det var kul iallafall. Red där i 10 min i trav och galopp. Sedan galopperade jag lite runt hagarna. Sen smörjde jag in hans ben med arnika. 
Red henne en snabbis i paddocken, gick helt okej. 
 
Har ingen blogglust, alldedes för ledsen med mobilen. Men snart ska vi iväg och äta julbord, blir skojj,
 

Såhär känns det just nu

LOOOOV

Nu är jag hemma äntligen och det är JULLOV!! Även om jag är ledsen fortfarande känns de ju bättre när man är ledig :)
 
(Polisen sa att det skulle dröja några veckor innan dom vet nått om mobilerna, dryga polis. Dessutom kan vi inte köpa en ny fören dom har sagt att vi inte får tillbaks den eller så. Men det måste vi ju få!! Vi vet ju liksom vem som har dom.)
 
Dessutom är det jul snart, längtar massa. Idag ska jag rida båda hästarna i snön efter dom ätit lunch vid 12. Jag tänkte ta med systemkameran och filma lite igen. Skulle det vara kul? ;)
 
 

Deppa inte ihop

Idag har vi skolavslutning! Yay, inte dumt inte dumt. Jullov here i come <3
 
Slutar omkring kvart över 10 sa dom. Åh kommer bli bra med jullov ändå, även om jag ville ha min mobil bredvid mig.. :/
Fast detta inlägget kanske aldrig kommer upp för alla kanske är redan döda nu. 
 
Julbord ikväll också med hela släkten, wie!

Vi överlevde!

yay överlevde och nu ska jag till skolan :)

Äckliga torsdag

Sprungit runt i vild panik idag också. Har världens ångest, gråter och deppar ner mig totalt. Polisen skulle ta hand om det tydligen, men då får vi nog inte mobilerna fören typ 2070 :@@@@@@@@@
 
 
IDIOTER SOM FÖRSTÖRDE MITT JULLOV!!!!!!!!!
 
Hallå vet ju redan vilka dom är som tog min mobil?! Räcker inte det :@

Min katt är bättre än din katt..

.. vet du för att? Min är en jättekatt!
 
"Hallå jag kan också vara modell"
 
 

IDIOTER!

Idag blev min älskade iphonis STULEN i skolan. Jag hatar er som gjorde det, jag hatar er!!!!! 
 

Polisen kom till skolan och det är några som är misstänkta. De som stal bara inte min mobil utan 3 andras! Så de stal mobiler för 20.000 sammanlagt och pengar och en klocka i tjejernas omklädningsrum. Så jag är utan mobil tills vidare, imorgon får vi se vad polisen kom fram till.... IDIOTER HATAR ER SÅ MYCKET !
 
Detta var verkligen jätteläskigt och jag sprang i panik hela dagen, lekte dektevtiv och ringde till pappa som polisanmälde det och spärrade sim kortet. Men nu är väl redan sakerna hemma hos dom :@
 
Varför förstör man bara för alla andra hela tiden? Fattar ni inte att vissa har sparat ihop LÄNGE för att köpa just en iPhone och så tar man den bara? Folk utan varken hjärta eller hjärna borde gräva sin egen grav!
 
 /Arg Alexandra som inte förstår sig på dagens samhälle
 
 

Sean Banan säljes

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=681145
 
 

Tävlingssäsongen

Är det bara jag eller som längtar sjukt mycket efter tävlingssäsongen? Nä trodde inte det ;)
 
Jag sitter och kollar på tävlingar. Ser massa roliga, men de planeras nog mer sen eftersom jag inte börjat hoppa Frozzy än :)
 
Magic ska gå LB och LA tills hon känns trygg där. Frozzy får jag se, men ni har ju sett målen och de förhoppningsvis ska vi uppfylla.
 
Örebro har en den 9-10 februari så blir nog den, vi åker alltid till Örebro typ som första tävlingen på året eftersom de brukar ha först som är närmast oss. 

Onsdag

Läsdag idag med, yay ^.^
                       .. eller inte
 
Men fick ont i huvudet igår då vi läste från 8 till halv 2, dock ungefär 1 timmes rast så det blev 5 timmar läsning.. 
Men idag har vi troligtvis idrott  (den kanske är inställd) och slöjd så vi slipper läsa från 8 till halv 4, ibland vill jag bara döda mitt schema, för hatar att gå från 8 till halv 4. Otroligt drygt. 
 
Men efter skolan som tar upp hela min ljusa dag så sticker jag väl ut till stallet direkt som vanligt. Magic ska skos och få sina vintersulor, inte en sekund för sent ;) Men tror inte jag rider Frozzy idag, han gick ju klockrent igår så han jobbar jag nog från marken om jag är själv i paddocken. Annars kan jag inte stänga in mig, hehe. 
 
Bloggar mer ikväll, kraam.

Canvastavlor

De var dessa ja som vi beställde :D 
Så snygga!

Mina skal

Mina skal har en egen liten låda i mitt rum, lyx. 
Här är då mina skal. Har 2 till egentligen men dom är helt borta?? Som tur var de inte de finaste men blir så arg när saker försvinner.. :/
 

Beatiful

Lol that's me

Film från idag

 
 

Love you

Dagens ridpass

Idag var känslan top of the line! 
 
Älskar känslan när exakt allt stämmer, idag var det ett sådant ridpass. Allt stämde, shit jag satt bara och njöt ska ni veta. Fina Frozzy!
 
I både varven i trav blev det en gummisnodd känsla i tyglarna vilket jag aldrig haft förut på honom, det var superkul att det äntligen blev gummisnodd känsla! I högervarvet i galoppen var han verkligen också jääääättefin. Red mest på stora mittvolten, men sedan red jag runt fyrkantsspåret i fältsits. 
 
Vänstervarvet i galoppen är fortfarande mycket jobb med, men detta ridpasset var en dröm ♥
 
 
btw så håller jag på med en film från idag, så håll utkik ;)
Jag red henne först, men hon vägrade trava först haha. Pigg ponny! Men sedan fick hon styltor när jag galopperade och då halkade hon till så då skrittade jag av och sedan körde jag lite markträning och hon var jättelydig och stannade när jag stannade. Men gick inte att ta kort på henne när jag skulle flytta mig lite längre bort för då följde hon efter mig, aw sötan. 

Hur jag lägger upp min blogg

Jag bloggar här mest för att jag ska kunna gå tillbaks här och läsa om mitt liv för 10 år sedan, sen är läsarna bara ett plus ;) Och  såklart är det roligare att blogga med fler läsare. 
 
Men jag vill inte bli känd och ha 30 000 unika varje dag, why not? Jo för att jag tävlar ju och jag skulle inte palla att prestera bra som ryttare på tävlingar om många sitter och väntar på att jag ska vägra ut mig så de kan skicka in till skvallerbloggar. Visst det finns det fördelar också, sponsring, idolbilder, fans, julafton varje dag osv. Men jag väljer nog att må bra och vara lugn på tävlingar som det okända personen framför allt det där. :)
 
Eftersom det finns så mycket skit av bloggvärlden, vill jag inte utsättas av den för att förstöra mig som person. Men såklart satsar jag min blogg, men jag är inte desperat efter läsare. Jag bloggar för att det är kul och det är kul att ni vill läsa om mitt liv. Jag tänker: Vem skulle vilja läsa om mitt liv liksom? Det är typ skola, stall, läxor och sen dator på vardagarna haha. Men det är såklart kul att jag fått så mycket positivt från läsare!
 
Men nu ska jag återgå till ämnet hur jag lägger upp min blogg varje dag. Jag spenderar massa tid och kämpande bara för att fixa inlägg osv ;)
 
Men på kvällen innan fixar jag tidsinställda. Då är det mer lite roligare inlägg som kommer upp, sedan mot eftermiddagen-kvällen tar jag paus från bloggen och är i stallet eller gör läxor. Sedan blir det lite tråkigare inlägg på kvällen (vet inte vad ni tycker men). 
 
Försöker alltid ha minst ett eller två BRA inlägg per dag, inget som jag slarvigt fixat ihop på 1 min. Men det är svårt ibland och fixar små inlägg med stort innehåll ändå. 
 
Men nu är det dags för er att kommentera vad ni tycker som är BRA med min blogg, och det som är mindre bra med min blogg samt vad ni skulle vilja se mer så kan jag blogga bättre för ER :)
 
Alltså, kommentera detta är ni jättesnälla mina söta läsare:
  • Det som är BRA med bloggen
  • Det som är mindre bra med bloggen
  • Vad ni skulle vilja se/läsa mer om

Peace (y)
 
 

Fiiilm

Ska äta snabbt nu sen sticka ut till stallet. Ska komma tidigt ut till stallet och försöka rida när det är ljust för en gångs skull. Tar nog med mig systemkameran så jag kan fota och försöka ställa den på något sätt så jag kan filma. Vi har ett stativ men den där dumma plattan på stativet som man sätter fast kameran är borta, så stativet går inte.. 
 
Åh längtar så himla mycket till jul!! Dock vet jag 99% av allt jag kommer få men det kvittar faktiskt. Jul är alltid jul och julklappar med :D
 

Today

Läsdag idag i skolan, det är även det imorgon och på torsdag. Då läser man på alla lektioner förutom slöjd, musik och idrott ;) Ganska skönt faktiskt, har inte mycket emot att läsa, hellre det och slippa att jobba. 
 
Magic ska sättas igång imorgon, Frozzy rids som vanligt. Längtar tills vi ska börja hoppa. Men det får bli på jullovet, vi ska inte gå fram föööör fort.
 

Hur Frozzy fick sitt namn

Sofie (hon som importerade honom från Irland) hade kommenterat hur Frozzy fick sitt namn på min blogg :)
 
Haha är glad att du fick som du ville Sofie!

Funny

Haha, Frozzy är för söt!
 

Nighty-nighty

Haha mobbad rubrik men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig tidigt för en gångs skull! 
Så vi hörs imorgon då :)
 

Dagens ridpass

Idag kan jag säga att jag har aldrig nästintill ridit ett sånt jobbigt ridpass. Inte att vi red särskilt länge men i galoppen var han JÄTTESTARK, verkligen jättestark och bara drog. Dock gick det bra när vi gick in i paddocken. I högervarvet i galoppen var han helt underbar! 
 
Traven var inget fel på den heller, han har blivit så mjuk nu. Men det är mycket jobb kvar, men vi har absolut kommit en bit på vägen :)
(inte bild från idag)
 
Gick med henne i paddocken. :)
 

Film på so lektionen

Måndag

Idag är det en riktigt jobbig dag i skolan, en av de tråkigaste faktiskt. Dessutom spanska glosförhör, sista läxan och provet för hela terminen! Känns superbraaa. 
 
Frozzy ska ridas idag, men kommer hem runt 15.20 så det blir inte runt banan då jag inte vågar rida där när det är mörkt hahaha. Men får nog tända lampan på banan så jag kan rida runt hagarna iallafall. Han ska inte gå i paddocken :)  Magic ska skrittas idag och imorgon, sedan sätter jag nog igång henne igen. 
 
Ha en bra måndag! 4 dagar kvar till jullovet, håll ut :)

Dagens ridpass

Idag red jag lite överallt :) Först skrittade vi runt banan och travade. Sedan gick vi in i dalhagen och galopperade! Han var väldigt pigg och var lite svår att få stopp på hehe. Sedan travade jag på bilvägen också lite, det är ju fast snö på kanten så man kan trava. Jobbade ingenting idag, ville bara ha ett kul ridpass eftersom vi ridit i paddocken de senaste dagarna. 
Kunde ha min KL väst idag också, wie det var plusgrader :D Dock ser jag ut som jag vet inte vad men har (rid)väst under västen, haha. Dalhagen är bakom Frozzy till vänster btw. 
Förlåt förresten för dålig iphonebild.
 
 
 
Magic och Cillton ska skos på onsdag istället då inte hovslagaren kunde komma idag. Men ska snart till stallet igen och ta in hästarna. :)

Mot stallet

Nu ska jag till stallet och rida gosi Frozzy i snön. Inte barbacka iallafall för då kommer jag åka av haha. Sedan någon gång idag kommer hovslagaren och fixar snösulor åt Magic och Cillton. Magic ska promeneras eller bara vila idag. Imorgon eller på tisdag ska jag sätta igång henne igen. :)
 

Gammal film

Denna filmen är snart 1 år. Men minns att Magic var såååååå fin denna gång, hon hoppade så fint. Tog 1 m som ingenting!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=W-RtKoNEvso&list=UUYrEnrIhgIpZO1xnPoACGHw&index=5
 

Design

Gjorde en design åt en tjej förut, kolla in hennes blogg HÄR!
Jag hade stor lust att fixa design idag så då tog jag tag i hennes och resultatet får ni se på hennes blogg :)

Mål 2013

Mr Frozzy
 
  • Komma ut på LC:er och LB:er i början
  • Starta LA
  • Få stadiga rundor i LA
  • Kvala Msv B 
  • Träna mer på galoppombyten
  • Jobba mer i markarbetet
  • Lära känna varandra
  • Ha kul!
Ja, jag sätter upp mål för honom 2013 och så får vi se hur långt det räcker. Har ju många år på mig :) Vi ska bara lära känna varandra och ha kul!
 
Black Magic Woman

  • Hoppa LA tills det sitter
  • Kvala Msv B
  • Ev. Starta msv B
  • Fortsätta jobba med markarbetet
  • Ha kul bara!
Ja vi får se hur långt det räcker, vi ska iallafall ha kul! Men om vi kvalar Msv B, tänker jag hoppa LA tills vi är redo för Msv B. 
 
 
 
 

U can hate but never brake me

 
 
 

Bara för min humor är bättre än din humor

 

Grym

Shit vad grym hon är! Och låten också då :)
 
 

Snögubbar

Kommit nyss hem från stallet. Magic och Frozzy blev nog rätt glada när de fick komma in och äta hö! De såg ut som snögubbar, speciellt Magic. Naaw. 
 
 

Snöstorm!

Det är snöstorm ute så hästarna får gå in redan nu faktiskt och äta lunch. Idag ska jag gå med båda, går inte att rida.. Mysigt med mer snö dock, älskar snö! ♥ (ibland)
 
Så nu ska jag gå ut och hjälpa till att plocka in hästarna och mocka. 
Utsikt från mitt fönster. 
 
 
 
 

Goodmorning || Saturday

Hejhej! Igår åkte jag, mamma och syrran in till Karlstad. Jag köpte en ny vinterjacka för jag är sjukt trött på min röda Everest jacka som exakt varenda människa har. 
 
Idag ska jag rida Frozzy tror jag, eller om han får vila. Vi får helt enkelt se. Magic vaccinerades igår efter jag ridit så hon får ta det lugnt i några dagar. Är jättetrött idag.. Vill bara vara hemma idag och bara ta det lugnt!
 
Vi kör på gårdagens ridpass då. 
Mamma fick sitta upp på honom och jobba honom i skritt och lite i trav.  Men hon jobbade mest i vänster, inte så mycket höger. I höger blir han väldigt "tom" i handen och tar inte stöd. I vänster varv så jobbar han bättre men han vill gärna skjuta rumpan inåt. Men det är nog bara en träningssak, eftersom han har skrittat i 6 veckor så är det ju klart att han är lite stel. 
 
Sedan fick jag sitta upp och rida på honom och jag skulle trava i höger varv och helt plötsligt, liksom från ingenstans blev han inte alls tom i handen! Han var superfin i höger och vänstervarv, men bara i traven och galoppen. 
 
Sedan galopperade jag lite och han var rätt pigg kan man säga, han är så glad att han får galoppera. Slår vad om att han har gått och drömt om det ;) Längtar sååå tills vi kan börja hoppa! Då får jag nog hålla i mig, haha. 
 
Magic red jag samtidigt som mamma red Frozzy. I skritten och traven fick hon bara trava på först. Sedan följde jag fyrkantsspåret och i varje hörn gjorde jag en volt. (4 volter/varv) På långsidan gjorde jag även 3 halter och på kortsidan 2 halter. 
 
Sedan fattade jag galopp och då gjorde jag samma sak, fast tog bort volterna och fokuserade bara på det andra. 
Saktade av till trav 3 ggr på en långsida och 2 ggr på en kortsida. Har fått tips av Caroline att hon måste ha någo att göra hela tiden, för annars tycker hon det är tråkigt och blir jobbig i munnen. 
 
Men i traven på slutet syndes verkligen hur lydig hon var, och avsaktnningar och halter ska vi träna på mycket nu i vinter, det ger styrka också :)
 

Karlstad

Påväg hem från Karlstad, köpte lite grejer! Vi åkte direkt efter vi var klara i stallet. Men vi hörs imorgon! :)

Visste ni att...

.. jag tappade bort 400 kr på GHS iår.. Inte kul.. Sprang bland läktarna och letade överallt haha!
 
.. mitt hår blir elektriskt hela tiden typ? sjukt störigt, blivit det bara nu på sista tiden. 
 
.. de flesta kläder jag har kommer från Gina Tricot faktiskt. Stammis är jag där ;)
 
.. jag har engelska nu i skolan? 
 
Lite sådär halvtråkigt inlägg, har gjort så många sådana här så jag börjar få lite brist på saker som ni inte vet ;)
 

Friday!

 
 
Yay, idag har jag gjort en to do list istället för att skriva om vad jag ska göra idag, kanske är roligare ;)
 
kraaaam ♥

Häst är en frukt

Fine, denna gruppen "Hästar finns inte" var rolig de 2 första veckorna. (Knappt det) Men inte för att låta som värsta surkärringen, men ärligt hur kul är det egentligen? Jag förstår mig inte på det roliga längre. Jag har aldrig förstått heller hur kul det är att provocera oss hästmänniskor. 
 
Jag tror han eller hon eller vem det nu är som skapade gruppen hade för mycket fritid en kväll och var desperat efter uppmärksamhet. H*n kunde lika gärna skapat "Hundar finns inte", det hade väckts lika mycket uppmärksamhet från hundfolket. (haha)
 
Men hästmänniskor är lite extra känsliga och det är extra  roligt tydligen provocera oss. Jag är inte såhär "Men bähähähäh hästar finns ju visst jag har en i stallet, shit vad dumma i huvudet ni är :(((". Kul för den som skapade gruppen, få mycket likes. Jättekul.. 
 
Men jag tycker det börjar bli lite uttjatat och även från oss hästmänniskor, det var kul de 2 första veckorna, nu är det bara uttjatat. För innerst inne så vet ju alla att hästar finns och detta är bara för att provocera oss. Men som sagt, jag är inte en 10-åring som sitter och gråter över detta och vill mörda dom. Absolut inte, men jag har bara aldrig fattat poängen egentligen med denna meningslösa grupp. 
 
Tack och heeej. 
 
 

Dagens ridpass

Idag provade jag faktiskt att galoppera liiiite. Galoppera inte alls mycket, bara jobbade han i skritt och trav. Det var riktigt kämpigt att få han lösgjord idag i traven, han ville inte riktigt ta stöd men sedan på slutet kom han loss verkligen jättebra, dock är han ju lite stel efter 6 veckors skritt :) 
 
Red Magic ändå idag då hon ska vaccineras och då kan jag ändå inte rida så hårt i helgen. Så red henne i paddocken, bara joggade henne och galoppera lite. Gjorde lite galoppombyten, smidig ponny har jag iallafall <3 
 

Rider

In the stable

Sitter i stallet nu och ska strax rida Frozzy! Magic vilar.

Hur är jag som person?

Jag som person är flummig tjej men kan bli seriös när det gäller också. Jag är envis men på ett bra sätt tror jag. Jag har dock lite svårt för vad jag vill komma i livet. Jag tycker vintern är bland det värsta som finns men ändå det härligaste som finns. Jag har svårt att plugga hemma, gillar inte att plugga men jag tvingar mig själv bara för att få bra betyg. 
 
Sen har jag väldigt många dåliga egenskaper också, jag kan bli arg fort och även kan bli avundsjuk ibland. Men ja, acceptera mig eller inte ;)
 
Jag hatar att sova länge på morgonarna pga min ångest (får ångest hela dagen sen om jag sover till 11). Dock är jag en nattuggla och jag tycker att sova är det tråkigaste som finns. Fast ibland kan det vara skönt. 
 
Men annars är jag en som har alltför dålig humor och gillar inte att kolla på film. (haha oj vad onormal jag låt där) Jag har för mycket åsikter om allt också är det är bra tur att jag inte nämner de på bloggen för då skulle jag nog fått endel haters efter mig. Men lite allt har jag tuffat till mig i bloggningen, ibland blir det ämnen som trycker på vissa lite mer än andra. Men ska aldrig börja hänga ut folk eller provocera, det är inte jag! 
 
 

Härliga torsdag

Idag är det lucia, och det innebär 2 lektioner (matte, spanska) som man missar pga av nått luciafirande i skolan, wie :)
 
Det gillas stort! Så har bara 2 riktiga lektioner idag, AB tid 2 pass, sedan musik och svenska. Japp denna torsdagen blir nog väldigt bra. 
 
Sedan hem och rida Frozzy, Magic får vila. Hon har ju lite mer vintervila nu. Så rider nog henne som vanligt på jullovet, men sedan sista helgen innan lovet är slut så blir det årets första träning 2013! Frozzan (haha) ska också med, blir så himla kul. Jullovet är efterlängtat och den enda läxan kvar är spanskaglosor, sedan kan jag slappna av! 
 
 
 
 

Stilhoppning, överdrivet

Shit vilket galet bra inlägg !
Detta inlägget skrev Matilda Sparrenhök.
 
Jag har alltid suckat över att jag aldrig skulle få chansen att rida i Scandinavium eller rida MHPC finalen då jag aldrig haft någon STILHÄST. I DM 2009 var det sjukt ska ni veta, då hängde allt på stilen. Visserligen är det bra med stil, men jag tycker det börjar bli för mycket nu. Men iallafall, på DM 2009 med Sarja så vann jag en klass och kom 2:a i den andra. Jag kom SIST i DM:et bara för dom där himla stilpoängerna. Men mamma skrev och klagade och nästa år ändrade de. Dock tycker jag stilhoppning har både för och nackdelar. 
 
- Ska man behöva köpa en ponny som går FEI dressyr och kan gå i samma tempo varenda steg, är det det man ska köpa efter? Bara för att få chansen att rida GP ponnyn eller MHPC eller vinna SM. Fortfarande tycker jag att stilen spelar för mycket roll i SM, för de rider ju i stil båda kvalen. Sen den som leder tills finalen, den brukar ju vinna. Så om man har dåligt med stilpoäng så har man ingen chans att vinna. 
 
Jag håller med Matilda och varför får inte vi som har dom dära galna ponnyerna som vågar sticka ut få samma förutsättningar som de som går i samma tempo i varenda steg? Ridsporten ska inte behöva vara en bedömningssport, fattar ni hur det kan sänka en som ryttare, bli bedömd hur man rider. Jag vet själv hur ledsen jag har blivit ibland när folk skrivit om mig och Sarja :/ 
 
Visst, det kan vara bra med stil, men ha samma förutsättningar för alla! Ha i åtanke att hästen är kanske svår och inte olydig, då tycker jag att stil är bra. Men annars får den en fet diss. Det är inte nybörjare som ridit i 2 månader som tävlar i SM. Ha det i lägre klasser istället. Inte i SM!
 
Förstå mig rätt, det är BRA att lyfta fram de som rider bra men man borde inte glömma bort de som inte framhävs att de är bra ryttare på galna ponnysar. 
 
DM:et 2009, vinst i en klass, 2:a i andra. Sist i DM:et. Allt handlade om stil.. 
 
 

Byte

Gjorde nyss en snabb header och bytte ut de gamla bilderna mot nya vintriga! Designen passar mer ihop nu med headern, vad tycker ni? :)

Ska även fixa fallande snö nu som mina hästar har på sina egna bloggar (kolla i menyn) så det blir lite mer vintrigt. Sedan efter jul kommer jag fixa en vanlig vinterdesign, har en bra idé till den :D
 
Före:
Efter:

Done

Hästarna fick vila idag, var kolsvart när jag kom hem och typ 17 minus, så orkade verkligen inte gå ut för det var så kallt. Haha .. Men fixade maten och myste med dom, gullisar. 
 
Har lagt 3 tidsinställda på tills imorgon! Nu ska jag plugga spanska hade jag tänkt, sista glosförhöret och läxan/provet på hela året. Feels good ;)
Haha orkar inte med bilden, Magic bara "chillaaaaaa" och min humor är sämst. 

Motivation

Jag är sådan som väldigt lätt tappar motivitionen, inte bara på vintern. Men eftersom inte vi har något ridhus, så måste man hitta på något annat. Att träna gör mig motiverad, men också att tänka en tanke i skolan att man kan bara ta bort sadeln och rida barbacka med mysigt fleecetäcke i snön, det gör mig lika motiverad! 
 
För jag skulle aldrig kunna sitta i en paddock (inte hästarna heller) 7 dagar i veckan, det skulle bara vara långtråkigt. Men man kan göra mycket i en paddock, hoppa, rida markarbete, rida dressyr, longera, löslongera. Massa! Dessa alla saker försöker jag få in på schemat så ofta det går som variation. Men på vintern har mina hästar hoppvila och även lite ridvila, därför jobbar jag mina hästar mycket från marken istället. I förrgår longerade jag Magic och när jag satt på huk i mitten var det en signal att hon skulle komma in till mitten. Det tränade vi på, sedan tog jag av longeringslinan och hon fick följa mig och jag gjorde ofta halt och svängde. 
 
Frozzy ska jag köra lite samma sak med idag, det är väldigt roligt att se hästens framsteg. Har även testat Frozzy förut på det och han är verkligen jättelydig från marken, ska bli kul att se idag! 
 
Men längtar verkligen till tävlingssäsongen så jag kan tävla med mina 2 grymma ponnysar, tagga!

Tacktack!

Känns som det var en bra start på bloggen, hade en grym statistik igår och massa kommentarer, tack så sjukt mycket!
 
Idag ska jag köra lite jobb från marken med Frozzy i paddocken, Magic ska också göras liknande. Slutar halv 4 idag, väldigt trist. Gjorde också ett samhällkunskapsprov idag, hoppas det gick bra. 
 
Vi hörs antingen från mobilen eller ikväll, då ska jag sätta mig ner och skriva BRA inlägg, hann inte igår så fick slänga ihop några. 
 
Kram

Dagens ridpass igår

Godmorgon på er!
 
Hade inte tid att uppdatera på kvällen igår, men jag red Magic barbacka i en hage som är i mitten av banan. Det var superhärligt! Magic var jättepigg och bockade massa så jag höll på att flyga av.. 
 
Frozzy red jag lite runt hagarna och i paddocken, jobbade inte så mycket idag. Bara lät honom joggas :) 
Så söt att hon blundar!

Mobilblogg

Hemma från skolan nu!

Jag har precis ätit och ska byta om nu. Sedan blir de stallet! Ska rida Magic barbacka i snön, mys. Men sedan hem och plugga, inte lika mysigt..

Tisdag!

Idag tisdag, andra dagen på denna bloggen. Känns bra! Hoppas ni är med mig!
Idag ska Magic skrittas och Frozzy ska joggas. 
 
Är även en kort dag i skolan, slutar halv 2 och då ska vi hämta ut 2 canvastavlor, wopwop ;) Ni får se när jag kommer hem. Ska även ta kort på det vi köpte på Färjestad Rid & Trav i fredags, see u later!

Winter is very cozy

 

Just nu | The horses

Just nu går Magic halv som halvt. Denna veckan ska hon dock ridas lugnt, skritta eller longeras. Nästa vecka kommer det nog bli lite halvt, skritt ena dagen och buspass i snön dagen efter, vi får se helt enkelt. Men det är ju sista veckan i skolan, sedan på jullovet kör vi igen :D
 
Frozzy rids just i trav och har gjort det i några dagar. Igår när jag skulle rida honom på banan drog han jättemycket och började galoppera  och fick inte stopp på honom, jag tror en viss häst vill igång på riktigt ;) Sedan gjorde han värsta luftsprånget fram så jag hållde på att åka av, haha... 
 
Till helgen ska han börja galopperas, resten av denna veckan ska han bara joggas och lösgöras i traven. 
 
 

Bloglovin

 
Följ min blogg med Bloglovin

Startar bloggen med ett gäng fina vinterporträtt!

Denna helgen har verkligen varit en fotohelg, har massa nya fina bilder nu!

I söndags så fotade jag porträttbilder, mysiga vinterbilder. Magic och Frozzy var riktigt söta, haha. 

Welcome ||

Hejhej! Jag heter då Alexandra Rystedt, är 13 år och ni kunde läsa det mesta i menyn. Det finns även klickbara bilder till mina hästars information. Jag har tidigare bloggat på Championjumpers.blogg.se men valde att gå egen väg nu. 
 
Här kommer ni nog få läsa om mitt hästliv, mitt liv på Stall Lersäter (Inlägg om gården kommer) och mitt liv som en vanlig 13-årig svensk tjej helt enkelt. Jag har ridit i princip ända sen jag föddes. Jag fick min första häst vid 2,5 års ålder och sedan dess har det fortsatt :)
 
Ni får gärna följa mig via instagram @alexandrarystedt

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.