Taggar!

Finis hästarna ♥

Igår hade vi i stallet banhoppningsträning, vi byggde en bana och sådär, sedan hoppade vi i olika "grupper". 
 
Först hoppade jag Magic, hoppade 80 cm bana och en 90 cm bana. Båda rundorna nollade vi och det kändes bra. Men hon släppte inte bettet utan bara drog iväg ibland, så blev lite ojämnt tempo. Men hon stod inte alls mot, så snart är vi också på gång igen tror jag :)
 
 
Sedan var det Frozzys tur och det gick nästan lika bra då ;) Hoppade 100 cm och 110 cm. Fick något nerslag i både 100 och 110. Han drog jättemycket till vänster, vet inte varför. Så därför rev han också. Hoppas han inte är så nästa gång. Annars hoppade han super, dock måste jag VERKLIGEN jobba i svängarna, för att få en bättre väg. Jag jobbar stenhårt med det just nu!
 
Sedan var han både pigg och stark så ha överseende med det.. 
 

Shopping @ GHS

Ridstövlar från Alex Boots
 
Soft Up Pro stigbyglar! ♥♥ Fick beslutsångest om färgen, men denna färg kommer passa bra på Frozzy tror jag!
 
Pälsglans från Granngården. 
Stigläder från Lyckås Ridsport. 
2 sadelgjordar (100 cm och 110 cm) från Kings Saddlery.
 
En plånbok haha. Det var fin och jag behövde en :D
Frozzy behövde ett ofodrat regntäcke, så det blev ett Svea Sverigetäcke.
 
Täcke från Eskadron, helt underbart ♥
12 par Kingsland strumpor. På Börjes sålde de ut tex 6 förpackningar för 150 kr! Och jag behövde strumpor. Nej, jag har inte 29-35 men det fanns bara det och 42-46 så jag tog 29-35. 
 
Nya JW ridbyxor, mina gamla blåa är för små och färgen är typ gråblå. 
 
Jättemysig tröja från Kingsland. Liiiite stor men det går bra ;)
 
Vita ridbyxor från Kingsland. Gaaah dör vad snygga dom är. Sedan hade de kostat 2199 kr innan men jag köpte dom för 1399 kr :)
 
Ridhandskar från Roeckl, mina gamla är mystiskt borta haha. 
 
Fick tag på allt jag behövde, så är jättenöjd! Nu ska jag ut och rida mina älsklingar, har saknat dom ♥ 
 
 

Göteborg horse show!

Har haft det bra på ghs! Massa fint kom med hem, b.l.a AB ridstövlar. Helt underbara. Nu ska vi åka hem och visar er när jag kommer hem vad jag köpt :)

RESULTAT

LC 0+0
 
Kändes väldigt bra, han blev flack på vissa hinder. Finns inte så mycket att säga, men är väldigt nöjd !
 
LB 4 fel

Rivningen tar jag helt på mig, jag red på för mycket till 3:an så han blev flack och rev. Samma misstag gjorde jag till kombinationen men han rev inte. Annars om man kollar på tempot och sådär så är jag mer nöjd med denna rundan :) Man lär sig av sina misstag och jag ska låta honom sköta det mesta själv, inte rida på för mycket då han blir flack då. 
 
Han är så fin <3
 
Nästa tävling blir i Ale-Jennylund där vi hoppar LC och LB sveland cup. Det blir även vår första regionala start och första utomhus tävlingen. :D
 
Sedan är det.... Ölandshoppet! :D Endast 20 dagar kvar. Så himla kul! Ska debutera LA där också med Frozzy, spännande.
 

Bästa hästarna ♥

GUD VAD JAG ÄLSKAR MINA HÄSTAR! Båda 2 hoppade grymt idag! ♥ Om Magic fortsätter gå såhär bra kommer jag kanske tävla henne i Arvika den 18/5, på hemmaklubben. Vi får se :)
 
Magic:

Red fram med goghtygeln, hon gick rätt bra med den idag fast hon var urstark och bråkig men är nöjd ändå på slutet. Sedan tog jag av den och vi hoppade fram. Hon hoppade verkligen luftigt idag och tekniken var jättebra, annars brukar hon ibland bara "slänga" sig över. Avslutade med en liten bana, och hon hoppade när hon kom fel också. Bara det är ett enormt +! Munnen börjar bli bättre, hon börjar bli riktigt mjuk och det känns jättebra. 
 
tyvärr ingen film
 

Frozzy:

När jag red fram var han lite lat och trots mina försök till att han ska korta upp sig och vikten ska landa på bakdelen för att avbelasta framdelen lyssnade han inte, så framridningen gick inte särskilt bra. Men sedan när jag skulle hoppa hoppade han lika bra som vanligt, vi avslutade faktiskt med en oxer på 130 och jag är så stolt över honom att trots han kom fel några gånger och jag svängde ur ett taskigt läge så ställde han upp till 100%! 
 
 
Imorgon ska Frozzy skrittas, sedan på torsdag ska jag rida dressyr i paddocken och verkligen försöka korta upp han, fredag blir det nog lite jogging på banan. Lördag TÄVLING :D Söndag, skritt. 
 
Magic ska skrittas imorgon, på torsdag ska hon ridas med goghtygeln, fredag vet jag inte riktigt. Lördag får hon vila sig, söndag vet inte. 
 
 

It's funny

När folk glömmer att ta bort sina mejladresser + bild när de ska kommentera anonymt ;) Haha.
 
Sorry för uppdateringen, har inte hänt så mycket så kommer inte med inlägg då. Men ja igår kom det snö, så nu är jag sur. 
 
Frozzy ska tävlas nästa helg, blir samma klasser som förra tävlingen, lika tänk :) Sedan taggar vi Sveland Cup i Ale-jennylund, vår första regionala. 

Tills nästa tävling

Det här måste jag förbättra tills nästa tävling med Frozzy:
 
  • Inte hamna i undertempo, rida framåt mer
  • Hålla jämnt stöd 
  • Få ut han mer i svängarna så han inte genar

Filmen från tävlingen


Skrittar

Ridit Magic och skrittar Frozzy nu :)

Avesta Ridklubb 7/4 - RESULTAT

I LOVE MY HORSE! ♥
 
Inte en enda bom föll ner på hela dagen, han hoppade fantastiskt och tyckte det var superkul! My horse is amazing ♥
 
LC 0+0

Framhoppningen gick jättebra, haha inte så mycket mer att säga. 

Kom bra på de flesta hindren i grunden. Mellan 7:an och 8:an på en långsida som var räcke till oxer drog han och det gick lite fort. Omhoppningen tog jag det ganska lugnt i, men tog någon snäv sväng bara för att kolla, han är inte jättesmidig nu men det blir bättre med tiden :) Är jättenöjd, han hoppade verkligen superbra i denna klassen. 
 
LB 0+0

Framhoppningen gick lika bra här!
 
Inne på banan hoppade han lika bra som han gjort tidigare under dagen. Han fick omtramp på 6:an men annars kom vi rätt på alla hinder, så är jäääääättenöjd. Mellan 7:an och 8:an (samma långsida) så valde jag att rida på istället för att ta tillbaks, så han fick litet stort språng på 8:an och blev flack och var i bommen men det misstaget tar jag på mig helt! I omhoppningen så hoppade han lika bra, blev lite "vingligt" efter 9:an till 10:an dock. Sen var det bara 3 dubbelnollor och jag var näst snabbast så vi kom 2:a ! :D Men brydde mig inte om placeringar idag, men somsagt placering kommer när man förtjänar det och det gjorde vi tycker jag idag :)
 
Fast det var lokal tävling var banorna + hinderna som regional. Det var ganska mycket titthinder men Frozzy brydde sig inte ett dugg. Han bara hade fram öronen hela tiden och tyckte det var jättekul!
Filmen kommer imorgon tyvärr, hinner inte fixa + ladda upp den idag. Skola imorgon :/ Gah, orkar inte.. 

Tävling imorgon..

.. så nervös!
 
Blir första tävlingen med Frozzy, vi hoppar LC & LB. Vi får se hur det går, vågar inte hoppas på något. Men ska bli sjukt kul iallafall! :D
 
Har mitt svarta glansiga HV Polo schabrak + svarta swarovskipannbandet + svart utrustning så han kommer bli finis. 
 
Det bästa är att banskisserna är ute på Equipe så nu håller jag på och lär mig dom, så borde fler klubbar göra!
 
 

Today

Hela dagen har det varit stall, stall, stall, kul men blev trött i både armar och ben haha. 
 
Dagen började med att jag vaknade. (spännande) nej men jag gick till stallet. Jag och 3 andra (Izza, Hilma och Amanda) skulle hoppa i paddocken. Magic hoppade sååå bra! Idag var hon verkligen fin och vi hoppade en 90-95cm bana på slutet.
 
Sedan hem och äta och sen till Vimsa. Vi hoppade och det gick verkligen sjukt bra! Vi hoppade ett räcke på 110 cm på slutet, är jättenöjd över honom trots han blev lite trött på slutet :)
Finns även film, men den kommer nog upp imorgon!
 
Vid halv 5 kom vi tillbaks till stallet och då red jag Frozzy en sväng i paddocken. Hoppade även några språng på hackamoret. Men var inte några höga hinder. Han gick helt okej. 
 
Duschade honom, packade, smörjde osv och kom hem vid 8. Så det har varit en fullspäckad dag, men rolig. 
 
 

Frozzy 4/4