Ridit Frozzy

Nu har jag ridit Frozzy. Red i endast 20 min men ganska hårt i paddocken. Hopptränade igår så lösgjorde honom bara på hackamoret idag. Juste hopptränade igår också hemma för Eva kom hem till oss så jag kunde träna hemma och han gick jättefint verkligen. Superbra hoppade han och var inte så stark.

Nej nu ska jag fixa iordning Magic och sen rida samma övningar med henne fast på goghtygeln :)

Dessa sommarkvällar asså

Anmäld

Nu är vi anmälda till vår Msv b debut. Åker till krk på söndag och bara hoppar en Msv b. Blir kul det! :D

Film från Hagfors

 

Film från tävlingen igår

 

Today

Idag ska jag skritta Frozzy på asfalten och Magic ska ridas på ett fält. Så ser dagen ut för hästarna! Sjukt varmt är det också, tur att jag inte tävlar idag, haha. Hade dött ju.
 

Sneak peak LA:n

Vad ska man säga, hahahahaha. Smidig häst!
 

Resultat RK Kumla 20/7

LB a:0/a:0 0+0 8:a
Han var jättefin i denna klassen, han var inte i något och ja hoppade supet. I omhoppningen så satsade jag inte supermycket men de blev en 8:e placering :D

LA a:0 0 fel 2:a
Shit vilken häst jag har! Han hoppade superduper bra! På framhoppningen hoppade han verkligen sjukt högt haha. Satsade rätt mycket och vi nollade! Blev även 2:a :)

Så duktig är han, älskar honom <3 Jag känner mig säker nu i LA. Vi får se när Msv debuten blir. Antingen på krk till helgen eller på granithoppet veckan efter. Om jag åker och debuterar på krk hoppar jag endast en klass Msv b. Ska bara testa liksom!

Påväg till tävling!

Tänkte faktiskt börja blogga lite igen, dock mest från mobilen då min dator är sönder. Men jaja vi får se hur den idéen går..

Är iallafall påväg till Kumla nu på tävling. Ska tävla Frozzy LB & LA. Ska bara hitta en bra galopp och sen ska jag satsa lite i båda!

Är taggad och förhoppningvis Frozzy med.

Black Magic Woman tillsalu..

Jag har tagit det största och jobbigaste beslutet någonsin och valt att sätta ut Magic på annons.. Det är otroligt jobbigt att behöva sälja sin bästa vän, men jag gör detta för henne så hon kan få det bra hos någon som längtar efter att rida henne varje dag. 
 
Magic är verkligen en så okomplicerad ponny, hon skulle aldrig hitta på något dumt. Vissa bedömer av henne ganska fort eftersom hon är väldigt pigg och framåt. Men snällare och mysigare häst kan man inte hitta! Hon har verkligen sin egna motor. Man har alltid kul med henne varje dag. Hon är bara fantastisk. 
 
Amanda min lillasyster på 8 år hoppar med henne ibland tillochmed. Hon är en jättehärlig ponny att hoppa med. Men man måste kunna lita på henne. Jag gör inte det längre vilket leder endast till dåligare resultat. Men jag tror om hon får en ny liten ryttare på sig så kommer hon hoppa allt hon ser i sin väg. För hon älskar att hoppa. 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=734080
Trevligt C-ponny sto. Hästar säljes
 
När Magic säljs kommer jag leta ny D-ponny. Tanken är att ha 2 D-ponnys nu. Så det är såhär det är just nu, tråkiga beslut måste tas ibland :(
 
 
 
 

Planerade tävlingar juli-augusti med Frozzy

v.29  Ryttarkamraterna Kumla 20 juli (lördag). Regional LB & LA. 
 
v.31 Bohusläns Hästsportklubb 31 juli-2 augusti (onsdag-fredag). Ons regional LB & LA, tor regional LB & nationell LA, fre nationell LA.
 
v.33 Grevagårdens Ryttarförening 16-18 augusti (fredag-söndag). Fre Nationell LA derby, lör nationell LA & LA+, sön Nationell LA
 
Detta är de framtida tävlingarna under sommaren. 2 meetings vilket blir jäättekul! Även våran nationella debut. Nu är det ett litet tag (haha lite mindre än 2 veckor men ändå)  kvar till nästa tävling så Frozzy ska få mycket galoppjobb. Han ska få bättre kondition och bli av med lite fett från gräset för att orka större klasser. Sedan får han det lite lugnare nästa vecka. 
 
Imorgon ska jag köra ett konditionspass på banan. Köra lite intervaller och få ett bra tempo på honom. På onsdag eller torsdag blir det markarbete i paddocken. Sedan fredag eller lördag ska vi ta oss ut och klättra lite tänkte jag. Även lite konditionsjobb på det. Söndag har jag inte något planerat. Veckan därpå innehåller säkert lite hoppning, konditionsträning, klättring och tävling :) Därimellan får han skrittas och ta det lugnt. Men denna veckan blir det hårdjobb. Försöker rida tidigt på morgonen eller sent på kvällen så han slipper värmen och insekterna, då blir han mycket positivare och jag med. 
 
För att han ska kunna hålla ett bra tempo genom en 1,20 bana sedan måste han få lite mer muskler och bättre kondition. Nu är jag verkligen taggad!
 
 
 
 
 

Resultat Kils RF 30/6

I LB+ gick det inte alls bra... 
 
Men taggade om till LA och red helt annorlunda. Satte igång honom i ett högre tempo och då hoppade han hur fint som helst. Vi dubbelnollade och vi är kvalade till Msv B :D
Väldigt kul då jag debuterade min första tävling på honom i slutet av april detta år. Vi har typ startat endast 5 LA:er också. Första vinsten också! ;D
 
Nu blir det hoppa LA tills vi känner att vi är redo för Msv. Mitt mål är att debutera msv innan inomhussäsongen drar igång. 
 
 
Långt ifrån vår bästa runda men fick verkligen ha ett högre tempo för att han kräver det.