movie

 

Birthday

.. hade jag igår. 
 
Jag önskade mig bara Spotify Premium och det fick jag b.l.a så vart nööjd. Får resten av presenterna på GHS! :)
 
Dagen idag har gått i ett. Först träning halv 10, sen hem och rida Magic och fixa stallet. Sen hem och byta om och åka till farmor och äta påskmat! Och nu sitter jag här och äter godis. Imorgon blir det trimpass för Magic med goghtygeln och skritt ute på asvalten för Frozzy. 
 
Filmen kommer senare ikväll från träningen!
 
 

Evaträningen 29/3

Idag skötte sig Frozzy hur bra som helst. Jag hoppade bana med honom på första gången sedan i oktober på provridningen. Alla borde få uppleva att hoppa med honom, det är så himla kul! Jag är så glad att jag hittade honom, just honom som skulle rädda mitt självförtroende. Jag har fått tillbaks den där speciella glädjen man får i hoppningen. 
 
Vi hoppade en 90 bana på slutet, men klantig som jag är råkade jag radera filmen, haha :( Men blev några filmer iallafall. Jag kan nog inte förklara hur mycket jag taggar nästa helg, åh detta kommer bli bra. Jag känner på mig det. 
 
 
 
 
 

Snabb update

Träningen gick asbra, min fina Frozzy <3 nu är vi påväg mot farmor för att äta påskmat! Uppdaterar med film och mer utvärdering ikväll.

Helgens ridpass + måndag

Torsdag: Frozzy skritt på asvalt, Magic rida ut 
 
Fredag: Frozzy hoppträning, Magic bommar 
 
Lördag: Frozzy skritt på asvalt, Magic samma
 
Söndag: Frozzy rida ut med Hanna, Magic (inte bestämt)
 
Måndag: Frozzy vila, Magic (inte bestämt)
 
 
 

Lite utrustningsprat

Jag ska sälja mina Mountain Horse stövlar, kommer nog ut snart annons på dom. Men jag ska köpa nya ridstövlar på GHS, tror det blir ett par Alex Boots. Vill ju helst ha Parlanti men typ inga affärer i närheten här tar in dom, och det är bara en chansning om de passar när man beställer de från internet. Alex Boots kan man välja hur man vill ha dom, plus de är 2000 kr billigare, plusplusplus.
 
På GHS ska det även inhandlas nya stigbyglar till Frozzy, jag tror och hoppas det blir ett par Soft Up. Men vilken färg ska man ha... Helsvarta känns nästan tråkiga, men vill ändå att de ska passa till alla schabrak jag har. Vit/svarta kanske blir smutsiga, gah vad svårt. Svart/bruna är så snygga också, men vet inte om det passar till min utrustning riktigt.
 
 
 
 

Lång ridtur

Jag och Emma red i nästan 2 timmar idag. Vi red ut på massa olika vägar. Frozzy skötte sig bättre denna gången med alla bilar! :)
 
Var väldigt mysigt men mycket kallare än igår tyckte jag. 
Solnedgången ♥

Dagen idag

Imorgon är det sista riktiga skoldagen innan lovet, GAAH SÅ SKÖNT!
 
Idag så red jag även båda hästarna. Magic fick gå ett pass i "djup" (asså vissa ställen är den djup och vissa inte) snö i dalhagen, red i ca 40 min. Red på volter och lösgjorde henne helt enkelt. Men till helgen ska jag sätta på henne goghtygeln och ta ett riktigt trimpass, blivit lite halvt som halvt nu. Dels har jag ingen motivation på henne längre och sen så hatar jag syntetbettet.. 
 
(inte bild från idag)
 
 
Frozzy satte jag på mysigt fleecetäcke och skrittade ut med hackamoret. Skulle skritta honom på asvalt idag bestämde jag, så blev några vändor på vägen utanför stallet. Var så sjukt mysigt med solen och allt. Sedan gick jag in i trollskogen (haha) som är bakom mitt hus och avslutade skrittpasset där. Älskar skogen där just nu, perfekt att bara skritta fram där och av. Sedan tog jag på arnika på bakbenen + hasorna.
 
Imorgon ska jag rida ut med Emma på Frozzy. Han ska få komma ut mycket nu i veckan och helgen! Magic vilar. 
 
Torsdag fyller jag år, hehehe. Men får typ alla presenter på GHS istället :D
 
På fredag ska jag träna för Eva med Frozzy, wihoo.
 
Och nästa helg ska jag tävla med Frozzy! Så blir ett roligt avslut på lovet!

Film från idag!

 
 
Såååå himla fin var han idag! För fin <3 Han är så otroligt snäll och hoppar trots han kommer helt konstigt. Så ärlig häst har jag inte haft på länge.  Men när jag litar på honom så hoppar han jättefint. 
 
Vad ska man säga mer? Känns så bra med honom nu. 
 
 

Planerade tävlingar

Här kommer alla planerade tävlingar jag ska tävla med Frozzy! 
 
btw, blev inte Uddevalla för man fick inte tävla ind. i lagklassen. 
 
v.14 7 april Avesta Ridklubb. LC och LB lokal
 
v.16 20 april Ev. Hallsta Ridklubb Beror på, kan ändras. LB och LB+5 Regional
 
v.18 4 maj Ale-Jennylunds Ridklubb Sveland Cup. LC och LB regional
 
v.19 10-12 maj Ölands Ryttarförening Ölandshoppet. LC & LB lokal fre, LB & LA regional lör, LB regional sön
 
v.20 19 maj Arvika Ridklubb. LB och LA regional (tror jag)
 
(Här imellan har vi inte något planerat, men tillkommer sedan)
 
v.24 14 juni Sörmons Ridklubb Carlstad Riders' Trophy. LA regional. KANSKE blir torsdag (13 juni) också men vi har bara anmält till LA fredag.
 
Såhär ser tävlingsplaneringen ut fram till juni. Jag kommer debutera LA på Öland om det känns bra. Nästa vecka kommer jag även träna för Eva första gången med Frozzy, så det blir skojsigt. Nu är vi på gång :D 
 
Blir 3 veckor i rad tävlande, men han kommer få gå lugnt imellan och helgen innan Öland är det ju inte särskilt höga klasser. Och Arvika vill jag verkligen vara med i bara för det är hemmaklubben och han kommer få även gå väldigt lugnt under veckan fram tills dess.
 
 

Music

Nu har jag lagt in en egen spellista här på bloggen, om ni inte gillar det, bara tryck på paus. Vi får se hur länge det stannar där, men bloggen mer personligare med min favoritmusik här också. 
 
Hiss/Diss? Blir det för jobbigt, eller vad tycker ni?

Uteritt!

Idag innan lunchen red jag ut på Frozzy, faktiskt första gången till Rävlinge. Varit så mycket snö så har inte viljat anstränga hans ben. Men idag fick jag riktiga vårkänslor, vissa vägar var helt utan snö och det var så kul. Frozzy var väldigt pigg idag och glad, men han skötte sig riktigt bra. Mysig ridtur var det iallafall! 
Ska nu över till stallet igen och rida Magic, skrittar fram henne i skogen och rider henne sedan i dalhagen, precis som igår. Imorgon ska jag hoppa båda också, film lovas tror jag ;)
 
Den 6 april åker jag och tävlar i Uddevalla istället med Frozzy, LC och LB. Längtar!
 

Ful videoblogg

Beklagar för att jag säger äh hela tiden, men det är livevideologg och jag bjuder för det är fredag :D

Inställt...

Rudskogens tävling blev inställd näst-nästa helg, så blir att kolla på en annan tävling nu. Så tråkigt när dom ställer in tävlingar man planerat. Jaja, inget man kan göra åt. 
 
Är sjukt tävlingssugen, ska bli så kul att få tävla min snyyyggis kille! 

Fina Frozzy

 
 

Hoppade Frozzan idag!

Och innan ni ser filmen, läs detta..
 

Jag fick inte riktigt en bra galopp på honom, han har lätt att hamna i undertempo nämligen. Det var svårt att aktivera den galoppen han bör ha på en liten yta, så därför blev det lite knasiga språng. Men helt underbar är han, inte hoppat sen i oktober, bryr sig inte ens. Haha, söt. Men han hoppade verkligen superdåligt på krysset och därför höjde vi upp lite och då hoppade han jättefint. Han hoppar verkligen lätt och är väldigt ärlig trots han kommer fel. 
 
Nu taggar vi tävling, vår första den 6 april :) Längtar, planerat in några andra tävlingar också. Nu är vi verkligen på gång! 
 
 
Tryck på kugghjulet och ändra till HD. Sorry för det blev så mörkt, kan bara skylla på motljuset. Men var glad att det ens var sol. 
 
Ska redigera bilder nu, kommer upp lite senare.
 

Ett vardagsinlägg

Blandar bloggens nya innehåll med ett vardagsinlägg! 😉

Jag ligger fortfarande i sängen och ska snart gå upp, ska till stallet och rida Magic. Sedan åker vi till Vimsa woho! Och tillsist rider jag Frozzy när jag kommer hem, han ska dock bara joggas lite lätt. Såhär ser min söndag ut. 2 veckor kvar till lov!

Favorithindertypen

När jag var mindre tyckte jag stora breda oxrar var värst, ja jag tyckte oxrar var svåra att hoppa. Men det var kanske också för jag hade en ponny som hatade lika mycket oxrar som jag, positiva ;) Men har börjat insett mer under de senaste åren att jag hatar räcken mestadels.
 
Min favorithindertyp har jag ingen aning om faktiskt. Jag hatar både oxrar och räcken ibland, så det varierar väldigt, mycket på vilken häst jag sitter på också. Men det är lättare att hoppa oxrar och mycket härligare språng. Samma med trippelbarr, älskar språnget över.  
 
Vad är er favorithindertyp? Motivera gärna varför om ni orkar :)
 

Blir så glad

http://gularyttare.devote.se/blogs/25218722/braig-blogg.htm#WriteComment
 
All kärlek till dig och alla andra där ute ♥

Ölandshoppet 2013

För nån vecka sedan så anmälde vi till Ölandshoppet, självklart ska jag dit iår igen! Börjar bli som en tradition nu, 3:e året i rad, hoppas det blir lika kul som de andra åren. Men denna gång (om allt går bra) kommer jag ta med mig Frozzy, och om allt går planerat blir det vår 2-3 tävling. Och klasser kan man byta tills den 26 april och jag känner då om vi är redo eller inte. Vi säger om LB blir jättelågt för honom och jag känner verkligen att vi är redo för en LA, varför inte starta och testa bara då? Vi förlorar ingenting på det, vi får bara mer rutin. (JAG får rutin mer åt det hållet) Men tror inte jag ska hoppa LA, men som sagt vi får se. Vi kanske är redo för det då. Magic kommer inte åka med detta året då vi har tappat varandra just nu, hon går inte alls bra och då känner jag att det inte är någon idé att ens försöka. :/ 
 
Tävlingen är den 10-12 maj, längtar sjukt mycket. Öland ♥
 

All because of you ♥

Rörig film och dåligt ihopklippt, la inte ner någon tid på denna film. För mig var det viktigast att låten betydde någonting. Men enjoy då. 
 
 
Idag red jag båda hästarna också. Magic har varit inne hos tandläkaren i tisdags tror jag det var och fixade tänderna. Så nu rider jag på syntetbett och hon har funkat helt okej än så länge. Frozzy red jag också på pelhamet i hönshagen (NEJ det är inte höns i hagen men det är bredvid hönsen så vi kallar det hönshagen haha)  och han var helt okej. Tycker dock han är lite ostadig i vänster galoppen, men det blir väl bättre ju mer vi bygger upp galoppen. Sedan vaccinerades Frozzy, han var jättesnäll och det gick bra. Imorgon ska jag gå med honom lite lugnt, söndag blir väl också lite lugnt. 

Bjuder på gamla bilder

Här är flera favoritfoton på Magic genom åren!

Ponniebruden

Gå in på denna muppens blogg! ;) Fin design och bra inlägg!
 
http://ponniebruden.blogg.se/

Nya designen!

Nu är den nya designen insatt. Okej, nya och nya. Jag fixade ihop en liten förändring bara, ny header och lite annat småfix som försvunnit. Är verkligen sjukt nöjd just nu med designen! Kommer skriva mer imorgon. 
 
  

Någon dag i veckan

Snart kommer bloggen få en helt ny design som jag ska försöka påbörja i veckan, när den fått nya designen. Då startas den "nya" bloggen upp. En  ny start, dock på samma blogg. Kommer inte radera alla andra inlägg! 
 
Så håll ut :)  Men jag tänker blanda in lite vardag också såklart, det är ju trots mitt liv jag bloggar om även om det är inriktat på tävling och träning. 
 
 
 

Vimsa igår

Igår åkte vi iväg till Caroline för jag skulle rida Vimsa. Han var nyss igångsatten nu så red inte så värst länge. Han var iallafall jättekul att rida, 2:a gången jag rider honom bara och senaste gången var i november så är nöjd! 
 Är han inte såååå snygg??!

Då var jag här igen då!

Jag har blivit lite förvirrad ang. bloggningen då jag haft upp och ner perioder i mitt bloggande. Jag kommer inte uppdatera 4-5 ggr per dag, men kommer väl uppdatera när nått kul händer, har satt som mål en gång om dagen ska jag försöka uppdatera. 

Har funderat att skapa en ren tävling/träningsblogg. Jag tycker själv det inte är så värst roligt att läsa om ridpass varje dag, men kanske andra gör det. Men jag är inte så intresserad längre av att skriva om utrustning, åsikter och mitt vardagsliv m.m
 
Jag vet inte vad ni tycker, men ska jag ha kvar denna bloggen som vardagsblogg eller tävling/träningsblogg (där jag kommer skriva ganska ofta dock, men kanske inte om varenda ridpass, mest om tävling och träning) ? 
 
Men när jag uppdaterar på tävlingsbloggen (om det nu blir så) kommer jag skriva långa välskrivna inlägg. Kommer inte bli så mycket korta inlägg. Men jag vet inte om jag ska blanda i mobilinlägg isåfall, en fråga till. Tycker ni det är roligt med lite mer här och nu inlägg med livebilder?
 

Vi får se hur det blir. Tycker denna bloggen är lite tråkig just nu och jag vill gärna skriva om mest och träning och tävling, det är ju det jag brinner för och inte skolan tex. (Menar att skriva om skolan, vardag m.m)
 
Men skulle ni stanna kvar och läsa då trots jag inte uppdaterar precis varje dag? 
Kommentera gärna vad ni tycker så får jag höra era åsikter, peace :)
 
 
(Ny design kommer så fort jag får lust att göra en och om jag har bestämt mig för vad för slags blogg jag ska ha, hehe)
Jag och Vimsa igår! mer kommer i ett annat inlägg! Älskar bilden hur mycket som helst.