Sorry

Jag har ett stort, tungt och jobbigt beslut att ta. Och det bryter ner mig, tills vidare kommer jag ta en bloggpaus. Vi hörs snart!
 
Följ mig på instagram sålänge där jag försöker uppdatera dagligen: alexandrarystedt

Vädret måste vara ett skämt

SERIÖST. Man kan inte ens gå utanför dörren fören man blir en isbit. Har ingen motivation till att rida alls, eller ork överhuvudtaget. Så dumt är det. 
 
Just nu vill jag bara att det ska bli vår eller sommar, båda delarna går lika bra sålänge det inte är för varmt eller kallt. Varför bor man i kalla Sverige? 
 
Jag hatar vintern och den ger mig inte någon lust, ork eller motivation till någonting. 
 
 

En i mängden

Jag har inga efarenheter av detta. Men jag skriver lite ändå.

Nyckeln till framgång med sin blogg TROR JAG är att sticka ut. Man ska sticka ut i mängden, inte vara en i mängden av bloggar. En särskild liten detalj som man blir extra speciell på. Jag tror det är viktigt att ha just den detaljen. Något som gör att man antingen älskar personen eller hatar den.  
 
Jag vill inte direkt bli känd i bloggvärlden, jag bloggar för min skull. Men det är ju kul att ni vill läsa om mig också såklart, hihi! Detta var bara en sak jag tänkte på, hur man lyckas i bloggvärlden. Om man kollar på blogg topplistan, jag ser ingen som är i mängden, utan de flesta är UTANFÖR mängden. 
 
Jag ser inget fel av vara en i mängden, men jag tror läsare vill antingen hata eller älska. Men man ska ALLTID vara sig själv, inte provocera! Vad tror ni är nyckeln till framgång med sin blogg?
 

Förlåt!

Förlåt för alla dåliga inlägg, men har ju fullt upp just nu. Då är det enklast att blogga från mobilen. Men ska skriva lite vettiga inlägg sedan. 
 
De har hittat btw "felet" på Frozzy och hoppas nu att det blir bra, vi ska in den 5:e februari igen. Hoppas hoppas han är bra då! Då ska han sättas igång långsamt så han blir hållbar. 
 
Jag ska äta nu och sedan ska jag till stallet och rida Magic. Vet inte var det blir, antagligen i en hage. Blir nog ett buspass då jag inte hinner rida jättelänge. 

Sitter i bussen

Sitter i bussen hem från badhuset med klassen, har bara kemi och sen slutar jag! Wiho!!! :D

När jag kommer hem ska jag rida Magic direkt och sen åka tåg till Arvika ;)

Påväg hem

Nu sitter jag på tåget hem från Arvika! Grönt kort kursen var jättedryg, ska dit imorgon också och även nästa måndag + tisdag, usch! :(

Imorgon hinner jag rida innan jag åker så det är bra, hinner inte idag. Känner mig sjuk fortfarande men måste till skolan imorgon ändå, får väl överleva.

Hörs när jag kommer hem!

Monday sucks

Usch gillar verkligen inte måndagar! Men jaja, man får väl bita ihop. Idag ska jag direkt efter skolan åka till Arvika på grönt kort-kurs. Weeei. Hinner inte rida idag så hon får vila. 
 
Detta blev ett kort inlägg, men jag vet inte vad jag ska skriva om, men ha en bra måndag och så hörs vi ikväll eller tidigare, vi får se ;)

Bloggar jag läser

Jag läser faktiskt inte så många som jag gjorde en gång i tiden, läste ca 30 bloggar då. Men nu läser jag bara de som jag VILL läsa!
 
http://linnolsson.se/ 
http://fantasias.blogg.se/
http://caroline.webrider.se/
http://linn.webrider.se/
http://jfponnys.blogg.se/
http://ponniebruden.blogg.se/
http://nellypalm.blogg.se/
http://ingenhovimarken.blogg.se/
http://pownieskvaller.webrider.se/
http://ryttarglitter.blogg.se/

Träningen

Galoppen var träningens höjdpunkt, igen! :D

Hon var såååååå fin i galoppen, var ännu mer finare än vad hon var förra träningen. Caroline gav mig tips som vi ska jobba på, b.l.a hon måste göra någonting hela tiden och flytta in bakdelen när jag fattar galopp så hon inte får fyrtaktig galopp. 
 
Traven var väl sådär faktiskt, hon ville bråka bara och var väldigt stum i munnen. Men det gick väldigt bra på slutet ändå. 
 
 
Imorgon ska mamma in med Frozzy till ATG kliniken, jag går ju i skolan då så jag är inte med. Men hoppas att han är bra igen!

Godmorgon / Goddag och film från träningen

Heeeej! Idag blir det träning. Dessutom är jag bättre idag också, har bara lite ont i halsen. Så det är jättebra, hatar att vara sjuk. 
 
Om 1 timme ska jag sticka till stallet och hjälpa Amanda, hon ska träna vid 2 för Caroline också. Men jag ska träna kl 3. Vi ska prova att ta bort betforen för Magic nu också och se om hon blir lite lugnare och villigare. 
 
Bjuder på ett till klipp från träningen. Ingen aning varför det blev så avlångt, men aja...
 

2 småklipp från träningen igår

Hennes teknik är inget att klaga över iallafall! Vi hoppade en bred 1.00-1.05 oxer och hon var typ 15-20 cm över det. Hon är rätt fin ändå, även fast man blir ganska trött på allt.
 
Laddar upp ett till klipp imorgon när vi hoppar oxern, men ska nog sova nu. Jag mår dåligt och är alldedes för trött för att sitta med ytterligare en film. 
 

Vad ska man säga?

Jag har inte haft tid för att blogga.

Vi kom hem i huset ca 23.15 i huset igår och då duschade jag bara och sen gick jag och la mig. Träningen btw gick sämst.. Vill bara glömma den! Varken jag eller Magic var på humör. Gick bra till en början, sedan blev det kaos bara, kort sagt. 
 
Sedan åkte vi halv 8 idag mot dalarna då vi skulle på begravning för Lisa... Och vi kom hem ca 5 och då orkade jag inte blogga förens nu. Så HEJ på er!
 
Dessutom så har jag gått och blivit sjuk nu på en helg, skräll mig. Och jag som ska träna och allt imorgon, hoppas jag orkar ändå. På måndag är det grönt kort kurs som jag måste på också. Varför ska jag vara sjuk JUST NU?
 
Ja, imorgon ska jag och Magic träna för Caroline om jag orkar. Hoppas hon går bra, hon var riktigt fin i traven på hoppträningen igår iallafall. 

Packar

Är i stallet nu, packar och fixar inför träningen! Amanda (lillasyster) ska med också med Cillton, sött ;)

Men här är dagens outfit!
KL mössa
Spooks jacka
MH tröja
JW ridbyxor
KL strumpor

Friday

Kom hem från skolan för ca 1,5 h sedan. Skolan var helt okej, men skönt med fredag nu iallafall.
 
Taggar hoppträning ikväll kl 7 :D Yay! Magic har inte hoppat sen förra gången (om jag inte minns fel) och det var för 2 veckor sen, men det går nog bra ändå.
                  

Sorry

Sorry för jag inte har bloggat, men är i skolan just nu och ska snart ha något läsförståelse test :)

vi ses sen, bloggar då!

Planer idag

Idag ska Magic longeras i någon hage tror jag! Imorgon är det fredag wie :D

Bloggar mer sedan från datorn.

När alla säger nej ska jag säga ja, när allting går emot ska jag hålla kvar

citat
 

Dagens ridpass

Dagens ridpass var en vändning från i förrgår! Hon var sååååå fin idag. Traven på slutet var helt underbar, både jag och hon var ett och inte två halvor som vi brukar vara. 
 
Red i en hage med musik på. Jag rider så mycket bättre (inte skryt) och har mer tålamod när jag rider till musik. Så galoppen var väl helt okej, men traven får en 10-poängare, haha. 
 
Men i början körde vi ett litet buspass, galopperade och busade i den stora hagen. Var väldigt kul! Men efter ca 20 min uppvärmning i alla gångarter, jobbade jag henne i 30 minuter. Red ca 50 minuter tror jag. 
 

Stallet

Hiss & Diss

HISS
  • Tävlingssäsongen drar snart igång!
  • Frozzy är bättre :D
  • På fredag är det hoppträning igen! 
  • Onsdag, mitt i veckan. 
DISS

  • Slutar halv 4 idag..
  • Det är tråkigt väder ute..
  • Vissa personer.... 


Just do it

Sitter här med smoothie och kattisen Herbert. Ska sova typ nu ja. Onsdag imorgon, mitt i veckan. Och även den sista delen av vardagarna kommer gå riktigt fort, älskar torsdagar och fredagar! Dels lektionerna i skolan (de går snabbt) och sedan att det är sista vardagarna på veckan.
 
Hörs imorgon!

Jag är så duktig

Pluggade direkt när jag kom hem istället. Sedan vilar Magic idag för att mamma var ute och gick med henne. Dessutom var det snöstorm!
 
Så, jag är redan klar med läxorna och stallet nu. Känner mig duktig! :D

Snart hemma

Idag ska jag longera Magic eller nått sånt i någon hage. Sedan blir det plugg!

Ponnyakuten 4

Jag vet inte hur mycket jag GAPSKRATTADE och MÅDDE ILLA och allting i söndagskväll. Klart det är ponnyakuten jag pratar om. 
 
Sämsta avsnittet ever. Vissa gör lite mer än nödvändigt för att vara med på TV. Hon som var för stor, har hon inte insett det själv? Hon som inte kunde sitta ner i traven och blev arg och bara skrattade åt när hon ryckte hästen i munnen? Jag mådde illa när jag såg det. Bara för hon inte kan sitta ner i traven, hästen är hur duktig som helst, gör allt rätt. Och hur ska Tobbe hjälpa henne att lära sig sitta ner i traven? Nej, gör allt för att vara med på TV. That's it. 
 
Hon som ramlade av 2 gånger, lär dig grunderna på ridskolan TACK. Den som var bitig, jag har sett värre hästar. Och om hon inte kan hantera den, då kan hon inte hantera många hästar. Smånafsade lite och sparkade lite med hoven. De är inga robotar, de är LEVANDE djur. Klart de får säga ifrån någon gång också. 
 
Den som sprang ut från stallet, tjejen försökte ju knappt ta tag i hästen och stanna den? Den hästen som de kallade för "bitch", hon sitter och trycker inne med sporren så det inte var någon PÄLS kvar. Det är inte okej. Jag mådde illa, samtidigt som jag försökte förstå vilka ovetande människor det finns som har hästar.  Jag såg inga större problem på TV:n i söndagskväll, jag vet inte vilka problem ni såg. Men problem som är allvarliga och ska sökas hjälp med SKA vara allvarliga och inte något fjuttigt problem som att man inte kan sitta ner i sadeln. 
 
Jag vet inte om jag vill kolla på nästa avsnitt om det ska vara såhär. Hoppas det vänder och dom plockar fram VETTIGA problem istället för att bara ha såna som är desperata efter kändisskap. 
 
 
 

Helgen

Helgen som kommer är fullproppad, eller ja, lite mer än vad det brukar vara. 
 
Fredag: Hoppträning för Eva i Arvika kl 7
Lördag: Begravning.. :(
Söndag: Träning för Caroline
 
Sedan på måndagen är det första grönt kurs tillfället. Slutar 2 måndagar på raken ca kl 14.20 då. Sedan på tisdagen är det också det och även nästa måndag och tisdag. Arvika är lite sen med sin grönt kort kurs. Men om jag fixar provet kommer jag ha grönt kort innan Örebro den 9:e iallafall tror jag!
 

Röööösta!

Dagens ridpass och isfingrar

Dagens ridpass var väl lite upp och ner.

Ja, vissa delar av ridpasset gick det superbra och jag berömmde henne och det var roligt. Sedan en annan del var hon bara jobbig. Hon blev nog lite stressig också då det var 4 st i paddocken, meen så är det ju på tävling också. Men typ mitten av ridpasset gick det superbra, hon fattade galopp bra och fick en härlig rund galopp och sänkte halsen och höjde ryggen precis som igår. 
 
Men fick inte samma känsla som igår, men bara att träna på! Var lite halkigt i paddocken också så kunde inte rida fullt ut. 
 
Dessutom efter 25 min ute förfrös mina fingrar typ, jag kunde inte röra dom. Så jag hoppade av fort som jag vet inte vad. Och så började dom tina inne i stallet, och jag trodde jag skulle svimma. Gjorde så himla ont! Ni förstår inte, under 2 min såg jag nästan typ bara svart framför mig. Jätteläskigt.. 
 
Imorgon ska hon antingen ridas eller longeras, vi får se hur det blir. 

Lunes

Måååndag vilket betyder spanska glosförhör + typ en slags redovisning. Idag ska jag rida Magic, blir att träna på exakt samma saker som igår. Här ska vi jobba ;)
 
Har fått ny glädje nu, denna veckan har jag inte tyckt att det varit så roligt att rida Magic då hennes galopp sabbar mitt humör. Men nu ska vi klara detta och få bort den fyrtaktiga galoppen!
 
Frozzy är ju bättre också, han har stått och vilat på sitt högra bakben under dessa veckor han varit "halt". Men nu vilar/avlastar han det inte! Så det är en enorm förbättring bara där :) Hoppas att det fortsätter såhär.
 

BÄSTA ponnyn ♥

Okej, jag finner inga ord. Magic var så HIMLA fin idag, ni anar inte! 
 
Galoppen var det bästa på hela träningen, brukar vara tvärtom. Hon hade en jättefin rund galopp och tillochmed sänkte halsen jättebra och ingen fyrtaktig galopp var det inte heller. Nu vet jag hur jag ska träna bort den fyrtaktiga galoppen, denna träningen gav mig nytt hopp och jag taggar ett grymt tävlingsår!
 
Bara jag får ordning på hennes galopp kommer det vara lättare i hoppningen, hon har ju viljan och kapaciteten. Men nu är det jobba bort fyrtkatig galopp som gäller. :D
 
Varken bilder eller filmer från idag, men ni skulle nog tappat hakan om ni såg henne i galoppen. Blev förvånad själv när hon inte gick uppe med huvudet i himlen när vi galopperade. Bästa ponnyn är hon ♥

Rider

Söndag

Hejhej! 
 
Idag vaknade jag 9, har inte gjort så mycket sen dess. Usch skola imorgon.... Helgen har gått verkligen jättefort, men som tur är det bara typ 1 månad kvar tills sportlovet :D
 
Träning idag kl 3, hoppas Magic är sig själv. Uppdaterar mer ikväll!

Svaren från frågestunden del 2 {VIDEOBLOGG}

GLÖMDE EN FRÅGA:
"Har du iPhone 4 eller 4S?"
Svar: Jag har iPhone 4.
 

Good saturday

Red i dalhagen idag med Magic. Kände inte igen henne, var inte alls kul att rida henne idag. Hon drog jättemycket åt vänster och ville inte svänga. Hon kändes som en helt annan häst. Trodde det var något som var inte okej med utrustningen om det skulle påverka, men det var det inte. Skumt.. 
Just nu äter jag kebabchips och godis, mumsigt. Imorgon ska jag träna med Magic för Caroline, får hoppas hon är sig själv då. Och Frozzy är på bättringsvägen, han verkar mycket bättre :D Den 22:e eller vad det var ska vi in med honom. Hoppas han är helt frisk då!

Svaren från frågestunden del 1 {VIDEOBLOGG}

Haha, uschuscheliusch vad jag hatar detta, men jag BJUUUDER.
DEL 1. Del 2 håller på och laddas upp!
 
Och sorry för jag säger "äh" hela tiden, bara en dum ovana utan att man tänker på det. 
 
 
 

Visste ni att...

... jag kan tröttna på en design efter 2 dagar typ? Så då måste jag fixa en ny! Har velat fram och tillbaks nu vad jag ska ha för färg, ljusblått kändes glatt men det var inte så snyggt i längden. Men nu har jag hittat 2 färger som är galet snygga tillsammans, grå och rosa. Så nu är jag nöjd med min design igen.
 

Tävling

http://amanda.webrider.se/2013/01/09/tavling-i-samarbete-med-mountain-horse/#comments

Min youtube kanal

Min youtube kanal tänker jag inte byta än på ett tag. Har haft det sedan i början av 2009. Innan jag ens hade en blogg. Har massa gamla filmer där! 
 
https://www.youtube.com/AlexandraDomino
 
Har laddat upp 205 videoklipp sedan 2009. 
 
 
Min första uppladdade video, hahahaha. Dör så sött!

Nu ni ;)

Frågestundsvideon laddas upp, men de kommer upp ikväll båda delarna :)
 

Ny design!

Ser ni nya bloggdesignen? Blev så otroligt trött på den gamla så fixade en ny. 
Hiss eller diss? :)
Jag gillar den skarpt!
 

HV Polo träns

Hur snyggt är inte detta då? Dessutom är den på rea på Cheval Ridsport. Man blir ju sugen till Frozzy ;) 
Älskar detta tränset!
 

Hahahah sötis!

 
Så fin är hon ;) Hon blev dock rätt överpigg haha!

Hej mina fina bloggläsare!

När jag kom hem från stallet för en timme sedan fick jag något ryck och städade mitt rum. Wow! Sedan satte jag mig ner och pluggade spanskaglosor tills på måndag, vill inte plugga i helgen men ska bara läsa igenom de på söndagkväll. 
 
Kul med frågor som ramlat in, saknas dock lite till bara för en videooobloooogg, nej vad har jag gett mig in på ? Haha jag hatar att göra videobloggar för att man står och pratar med en kamera liksom. Och jag hatar min röst och allting, så det har liksom inte blivit så många videobloggar.
 
Hoppas det går lika bra på glosförhöret då som ovan ;) (JAG SKRYTER JÄTTEMYCKET...)
 
Longerade Magic idag btw i dalhagen. Haha så söt hon var, sprang som en arab och liksom dansade fram. Filmade en liten snutt med mobilen, shit tänk om hon kunde vara så i ridningen. Oj, vilka procent vi skulle fått. 
Jag ska ladda upp filmen snart, så ni får se. 
 
Let's start this weekend!
 
 
 

Gårdagen, osv osv

Igår var jag i stallet hela eftermiddagen och typ kvällen. Var i stallet från halv 4 till halv 9. 5 timmar. 
Men red Magic i paddocken igår. Gick bra till en början. Släpade fram 2 bommar och sockerbitar (eller vad det nu heter) och höjde de ungefär 5 cm från marken. La de ganska nära varandra så hon skulle korta sig.  
Först tyckte hon bommarna var läskig så då var hon väldigt spänd. Men efter ett tag slappnade hon av mer och mer och då kortade hon sig väldigt bra trots hon var fortfarande lite spänd och överpigg. Galoppen kan vi ju bara glömma, nej usch. Men traven på slutet var jag verkligen supermjuk och då blev hon mjuk tillbaks också. 
 
Så jag är lite halvt nöjd med ridpasset, traven får en 8:a och galoppen en 0:a, haha nej men ;) 
Idag tänkte jag longera henne först och om underlaget håller (det är is under snön) så longerar jag bara, om inte så hoppar jag upp på henne barbacka och rider lite. 
 
Men ska äta nu och sen direkt till stallet! Hörs senare ♥
 

Imorgon

Imorgon avslutas frågestunden och om ni kommer upp i 50 frågor (20 frågor just nu), alltså 30 frågor till så kanske jag kan fundera att svara i videoblogg ;) Och jag hatar det så då får ni visa att ni verkligen VILL det! 
 
http://aalexandrarystedt.blogg.se/2013/january/fragestund.html#comment
 

Inställd lektion

Fredagen kunde inte börjat bättre, inställd lektion :D

Ha en bra fredag!

Hinner inte

Nyss kommit in från stallet och har duschat. Ska plugga och äta och lägga mig en vettig tid. Så om jag hinner skriver jag lite senare, annars hörs vi imorgon!
Tagga!

Ridstövlar

Jag har tröttnat på mina MH stövlar och dessutom har de blivit lite konstiga på mina ben enligt mig själv. De ser så himla snygga ut på produktbild men på mig ser de helt fail ut haha. Ska sälja de tror jag, och sen funderar jag på att köpa mina drömstövlar, Parlanti Miami ♥
 
Men har ingen blekaste aning hur dom är, ska försöka prova dom under GHS mässan, men det är ju i april och vill ha dom så fort som möjligt! Men om någon har Parlanti Miami, hur är dom, är det bra kvalité?
 
Parlanti Miami
 
Bild lånad från HÄR!
Såg även denna bild och såg hur snyggt det blev när man blingade dom, riktigt coolt.
 
 
 

Allt nästan klart

Har varit i stallet, red inte idag. Hade värsta ont i huvudet när jag kom hem så ska sova tidigt ikväll. Men imorgon sk a jag rida.. 
 
Skolan var bra, slutade dock halv 4 men rätt okej ändå. Fick sluta 30 min tidigare från SO:n, vi hade 20 min SO med vikarie. Haha han bara "Nej nu skiter vi i detta och så får ni sluta". Vill ha honom fler gånger ;D
 
Till helgen blir det mycket roligt faktiskt, träning på söndag b.l.a för Caroline. 
 
Nästan prickat av hela to do listan, men nu ska jag pricka av blogga också.

Frågestund!

Svarar på frågor jag vill svara på, men fråga på ;)
 

Dagens to do

Tyck vad ni vill

Anonyma, de som sitter bakom sina datorskärmar. Klickar sig in på en blogg, läser några inlägg, kollar bilder, klickar på kommentarer, skriver några kränkande rader, klickar på skicka knappen. Lämnar sig en IP adress efter sig och ett anonymt namn. 
 
Jag har aldrig förstått detta med att kränka ner andra. Varesig det gäller hur man ser ut eller hur man rider. Magic är en speciell häst, hon rids inte som du rider kanske. Hon är inte som din häst. Jag är inte du. Du är inte jag. JAG känner min häst utan och innan och du läser några rader på min blogg och utifrån en film på 5 min kan du bilda dig en egen åsikt om hur hästen SKA ridas, och INTE ridas. Wow bra jobbat. 
 
Hur kan man ens glädjas åt det? Hur kan du utifrån en FILM på 5 min veta hur hästen är och hur den ska ridas? Om jag satt och drog i Magic lovar jag att jag inte skulle fått sitta kvar på hennes rygg mycket länge till. Jag tänker inte kaxa tillbaks och skriva värsta svarsinlägget mot den anonyma kommentaren, men du som skrev den. Kul att du kan utifrån en 5 minuters film veta hur hästen ska ridas. Det vill jag också kunna, lust att lära mig lite?
 
Du bara snackar massa skitsnack, du har ingen aning om hur Magic ska ridas och inte ridas. 
 
Stå upp för din åsikt är en ganska stor punkt här i livet. Och det har inte DU och alla andra anonyma riktigt fattat än. Jag vet vem det är som skrev det och du har sjunkit i mina ögon till den lägsta punkten. Hat består oftast av avundsjuka. 
 
Sätter punkt här på inlägget, jag blir bara mållös hur människor kan sitta och skicka iväg kränkade kommentarer och sen le lite och sen var det bra. Det gäller DIG också. 
 
 

Dyontränset SÅLT

Goodbye my friend ♥
 

Första skoldagen 2013

Usch det var kämpigt att skriva rubriken. Ångest har jag idag, orkar inte plugga massaaa. Men ser positivt, för ännu närmare tävlingarna 2013 (y)
 
Idag är det då första skoldagen 2013 och jag slutar halv 2. Väldigt bra start kan man säga! Magic ska ridas och Frozzy vilar ännu.
 
Let's start this school year...
Vilken biffig hals han ser ut att ha på denna bilden. Haha!

Frozzy

Ja, igår gick det väl bra på kliniken. Han fick högsta poäng för att han var så snäll, haha! Men de bedövade och hållde på. Orkar inte skriva detaljer. Men vi fick klart för oss att han inte hade spatt iallafall, det var skönt att höra. Blev lite orolig där ett tag!
 
Dock tror vi att det är en inflammation (och det är mer detaljer om detta men jag skriver inte de, haha), han ska äta medicin i 6 dagar nu (5 dagar idag) och sen åka in om 9 dagar och se om det blivit bättre..
 
Hoppas på det! 

Sista dagen på lovet

Detta inlägget skulle publiceras 8.40 idag men råkade trycka på fel datum så publicerar den nu, HAHA. Lite sent men ja det kvittar. Ha en fortsatt bra läsning!
_______________________________________
 
Sista dagen på lovet idag och det SUGER! Varför börjar typ hela Sverige utom Kil på onsdag medans vi börjar på tisdag? Så arg, Sannerud suger och Kils kommun också. 
 
Men nu är vi förhoppningsvis inne på ATG kliniken och får ev. besked vad Frozzy råkat ut för. Idag ska jag bara ta det lugnt och njuuuta av sista lovdagen. Tjo ångest!
 
Hörs mer under dagen. Kramkram
Intressant med stativ. 

Film från träningen igår

 
 

ATG kliniken

Evaträning 6/1

Nyss kommit hem typ, eller nej kom hem från en timme men den timmen har gått så fort. Men åkte tåg till Felicia vid 4 efter hoppträningen och sen tog jag ett tåg hem vid 10. Haha, var kuul ;D Vi bakade cupcakes som inte blev cupcakes utan stenhårda bollar, lyckat! 
 
Men ja, återgår till hoppträningen. Ni anar inte hur fin hon var i traven idag, så mjuk och helt trygg i sig själv. Inget stress, bara travade på och var hur avslappnad som helst. Gillas stort!
 
Vi hoppade många olika övningar. B.l.a en bred oxer som hon hoppade upp sig på jättebra verkligen, ville att hon skulle gå i ett lite lugnare tempo mot den så hon hoppade upp sig med ryggen och inte bara hoppade på fart. 
Men är nöjd, det blev lite av och på då hon drog iväg och var ganska taggad. Men bortsett från det var denna hoppträningen riktigt lyckad och hon hoppade så fint och var ärlig på hinder. Känns bra inför tävlingssäsongen!
 
Håller på och laddar upp filmen nu, men den kommer nog senare. På filmen får ni se själva övningarna.
 
Några prints från filmen!
 
 

Dagens vill ha

Parlantistövlar.

drööömstövlar. Världens snyggaste! I want ..
 
 

Magics dipdye

Haha Magzan har dipdye! Riktigt snyggt kan jag säga.

Påväg hem

Magic var verkligen jättefin idag, hoppade supersprång på dom höga men slarvade på dom låga, haha typical Magic ;)


Stopp

Hejsan alla! Ville bara säga att det är just nu stopp att beställa designer av mig, har endel jag måste göra nu. Skulle aldrig hinna annars. Men när jag gjort färdigt dom är det fritt fram att beställa :)
 

Tagga träning då

Kl 11 ska jag träna för Eva idag. Så länge sen nu, känns som år sedan. Men det blir skojjsigt. Pappa filmar så ni får film ikväll, antagligen på en galen ponny ;) Nejmen, jag ska göra mitt bästa att hålla henne. 
 
Mobilbloggar sen, ha en bra söndag annars! 2 äckelkorta dagar kvar till skolstartern igen.. Njut av dagarna. 
 

Nytt utseende

Kolla bloggen fått nytt utseende igen! Vet inte hur länge jag kommer ha det så men tyckte min förra header var tråkig så provar denna ett tag. Bakgrund ska också ändras, men hinner inte nu.
 
Ska äta frukost nu och sen drar jag till stallet. Ska frisera Magic och packa grejer. Vi åker typ 9.45. Efter träningen ska jag vara med Felicia, vi ska vara hos henne. Men kommer nog mobilblogga lite under dagen också, kram ♥

Dyon träns

Brunt Dyon Working Collection träns. 
Strl Cob. Passar C och D-ponny. 

Mycket fint skick, använt bara på träningar och tävlingar. Inte jättemycket använt, väldigt välskött.
 
500kr, köparen betalar frakt
 
Annonsen:
 
 

Bloppis

Jag försöker klura ut saker jag vill sälja, mitt Dyon träns (brunt) ska jag sälja. (det kommer ut mer info om det snart) Men skulle ni vara intresserade av en bloppis? Ska se vidare imorgon vad jag ska sälja. 
 

Dagens ridpass

Joggade henne runt banan. Var lite halkigt i kurvorna så vi galopperade inte jättemycket sedan. Bara lät galoppen rulla på och ha henne i jämnt tempo. Skippade martingalen idag också, bra med variation. Gick faktiskt bättre än förväntat utan martingalen, hon brukar vara omöjlig att bromsa annars. Men hon lyssnade bra!
 
Ps... glömde kameran hemma så blev inget med att fota idag, men imorgon är den med på träningen, dock får ni film istället för bilder.

Sämst

http://vlt.se/kulturnoje/1.1933517-tv-johannes-ar-overtygad-om-att-hastarna-inte-finns
 
Han som är tydligen talesman för gruppen "Hästar finns inte" är med i en intervju. Han är så sämst, "Nej jag ser inga hästar" MEN SKAFFA GLASÖGON.
 
Han är så sämst, man kan inte jämföra hästar med drakar. Drakar existerar inte, hästar har funnits längre än människan och bara för någon kom på i augusti 2012 efter miljoner år eller hur länge hästen har funnits nu att hästar inte finns. Jag är trött på denna gruppen just nu och tycker att de går för långt, det är inte ens roligt längre. 
 
Hoppas han inte tror på det själv, han borde skaffa hjälp isåfall. 
 

Ätaäta

Hejsan och godmorgon(förmiddag) på er!
 
Idag ska Magic ridas som vanligt, ska bara jogga henne idag runt banan. No more. Imorgon blir det årets första hoppträning! Medans de flesta tävlar årets första tävling i Helsingborg denna helgen får jag vänta en månad till, haha.. 
 
Ska äta nu och sen sticka ut till stallet! Blir nog kvar i stallet tills intaget iallafall. Och intaget är runt halv 4-4. Så vi ses ikväll. Tar med systemkameran med mig, ska fota lite grejer. 
 
Kram!
 

Hur jag redigerar mina bilder

Tänkte bjuda på lite redigeringstips. Först och främst är jag ingen expert på detta, men jag gör såhär och det funkar bra. 
 
Visst är det tråkigt med en sånhär grå och ja... trist bild helt enkelt?
 
Men det ska vi fixa! Jag använder mig av Picasa 3 och ibland vid vissa tillfällen GIMP. 
Men jag använder Picasa för det är så otroligt lätt och bilderna blir fina på några klick. Jag har inget tålamod att sitta i GIMP eller Photoshop i typ en halvtimme per bild. Nej, det tar alldedes för lång tid. Men jag ska visa några saker jag gör i Picasa!
Såhär ser det ut då. Jag trycker det som ska föreställa sol eller något och drar upp skuggan och högdager ända tills jag är nöjd, ser ut såhär då ↓
Sedan kan man välja extra effekter som gör hela bilden mer bättre.
 
Jämför skillnaden, vad är roligast att kolla på? Få dina bilder fina på några klick!
 
Hoppas ni gillade redigeringstipsen :)
 

Det finns en anledning till allt

Det som är med oss hästmänniskor att man ska sköta om sin häst på ett visst sätt, rida på ett visst sätt, det rätta sättet. Men vilket är det rätta sättet?
 
Finns det verkligen ett rätt sätt? Jag tror man känner sin häst bättre än någon annan på internet som skriver några rader med ord och sen klickar på skicka, för den är det bara ett klick. För en annan är det hela ens värld som rasar. Ingen har suttit och skrivit ner en regel hur man ska sköta allting. Men det är självklart att man ska rida i form, inte hoppa massa gånger i veckan, inte flänga runt. Det är en oskriven regel som vi snackar om. En oskriven regel som borde inte ens vara en regel, snälla kan man inte sköta sig själv? Lagar som djurplågeri och sådant, sånt ska inte tillåtas och skötas själv, det är inte så jag menar. 
 
Bara för man ger sig in i ridsportbloggvärlden, väljer att blogga om sitt hästliv, sina ridpass, bilder osv. Då ska någon anonym person som sitter framför datorn hemma och ser detta, enkelt skriva några rader och sen klicka på skicka. Sedan kan den bloggarens värld vara rasad. "Ger man sig in i leken, får man leken tåla" Heeelt fel, det är ingen lek detta är. Varför ska man inte få blogga om sitt hästliv? 
 
Jag tycker alla ska få sköta sig själva. Om man kanske busar på ett fält, fine. Du som skriver elaka kommentarer, tänk ett steg längre nästa gång, sköt dig själv. Hon känner sin häst bättre än du. 
Det finns en anledning till allt. 
 

Dagens ridpass

Red med Hanna och Pira idag, vi möttes vid Rävlinge och sedan red till Fryken. Magic var riktigt pigg idag, hon tyckte det var jättekul. 

Bästis

Tagna innan ridturen idag, älskar dig galenpanna ♥
 

Påväg hem

Har ridit med Hanna!

Ligger i sängen

Upp tidigt imorgon och morgonfodra, yaaay.

Dagens ridpass - 2 & 3 januari ☮

2 januari
 
Satte upp ett litet hinder på typ 40 cm kanske i ena hagen då det gick inte att rida i paddocken. Magic tyckte det var superkul att hoppa igen efter typ 1-2 månads hoppvila. Hon jobbade på bra och tog stöd på bettet.
 
3 januari

Red först på banan och värmde upp där. Sedan gick vi in i hagen igen och där hoppade vi typ 2 språng på det lilla hindret. Resten av tiden jobbade jag henne på volter. 
 
 
Vi ska in med Frozzy på ATG kliniken på måndag btw :)

Sorry, sorry!

Förlåt för den usla uppdateringen. Inte suttit vid en dator fören typ för 1 timme sen. 
 
Sov över med Emma tills idag, så då satt jag inte och bloggade. Sedan så blev det stallet och jag ska skriva om ridpassen i ett separat inlägg.
 
Denna kvällen får bestå av designfix (3 bloggdesigner ska fixas) och grejs med min nya iPhone! Fick den idag, är så glad! ♥
 
Så nu kommer det äntligen bli lite bättre uppdatering igen även fast jag inte sitter vid datorn. :D
 

Ny extrablogg

Det är alltid så jobbigt om man ska leta resultat efter tävlingar som gått under året som man inte kommer ihåg helt. Så då skapade jag nu en extrablogg som jag kommer skriva BARA resultat från tävlingar under 2013. 
 
Kommer SJÄLVKLART skriva här också med film och allt precis som vanligt. Bara att det blir lättare för mig sedan när jag ska kolla resultat osv. 
 
Visst kan man göra det i tdb men vill läsa om hur Frozzy eller Magic, osv kändes och så. 
 
http://alexandrastavlingar.blogg.se/
 
Gammal bild ifrån 2011. 

Godmorgon!

Har inte sovit särskilt mycket inatt, typ 4 timmar. Men jaja, trodde jag skulle få dygna eftersom jag inte kunde sova. 
 
Men idag ska Magic ridas som vanligt, antagligen i hagen eller paddocken. Ja, det får vi se sedan om all is smält bort. 
 
Annars hoppas jag på att min iPhone kommer idag, hoppashoppas!

Jag kan inte sova

... så jag bloggar istället. 
 
Kan skriva om dagens (eller gårdagens) ridpass. Red med Emma och Silka i en hage. Magic var så sjukt fin idag och ville verkligen jobba. Glad ryttare, hihi.
 

BLOGGEN NYRENOVERAD

Nya vinterndesignen är uppe nu. Fixar mer småsaker imorgon (eller ja idag haha). 
Vad tycker ni, hiss or diss? ;)
 
Förra designen:
 
Nya ser ni ju. 

2013

 
Grymt! 2013 nudå och jag är taggad. Mindre taggad för skolan men jaja. Taggad däremot för tävlingssäsongen, yay!  Hoppas Frozzy blir helt ohalt nu och jag kan börja rida honom igen. 
 
På söndag blir det btw årets första hoppträning för Eva! Tar med Magic, hade tänkt ta med Frozzy också men han blev ju halt :/ Men Magic kommer nog vara ganska galen och glad att få hoppa igen. Syftar på förra året när jag hoppade henne efter vintervilan, haha. 
 
Det är så tråkigt ute nu. All snö har smält bort och grönt gräs börjar synas. Okej, det kan vara så i mars. Men inte i januari? Fast imorgon skulle det tydligen bli kallt igen. 
 
Idag ska jag rida Magic, om det inte är för blött i paddocken, antar att underlaget som var under snön har tinat lite hoppas jag, då ska jag släpa ut några bommar. 
 
 

GOTT NYTT ÅR!