Det finns en anledning till allt

Det som är med oss hästmänniskor att man ska sköta om sin häst på ett visst sätt, rida på ett visst sätt, det rätta sättet. Men vilket är det rätta sättet?
 
Finns det verkligen ett rätt sätt? Jag tror man känner sin häst bättre än någon annan på internet som skriver några rader med ord och sen klickar på skicka, för den är det bara ett klick. För en annan är det hela ens värld som rasar. Ingen har suttit och skrivit ner en regel hur man ska sköta allting. Men det är självklart att man ska rida i form, inte hoppa massa gånger i veckan, inte flänga runt. Det är en oskriven regel som vi snackar om. En oskriven regel som borde inte ens vara en regel, snälla kan man inte sköta sig själv? Lagar som djurplågeri och sådant, sånt ska inte tillåtas och skötas själv, det är inte så jag menar. 
 
Bara för man ger sig in i ridsportbloggvärlden, väljer att blogga om sitt hästliv, sina ridpass, bilder osv. Då ska någon anonym person som sitter framför datorn hemma och ser detta, enkelt skriva några rader och sen klicka på skicka. Sedan kan den bloggarens värld vara rasad. "Ger man sig in i leken, får man leken tåla" Heeelt fel, det är ingen lek detta är. Varför ska man inte få blogga om sitt hästliv? 
 
Jag tycker alla ska få sköta sig själva. Om man kanske busar på ett fält, fine. Du som skriver elaka kommentarer, tänk ett steg längre nästa gång, sköt dig själv. Hon känner sin häst bättre än du. 
Det finns en anledning till allt. 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback